Çin üniversitesi “evlilik eğitimi” başlattı

Çin üniversitesi "evlilik eğitimi" başlattı

Çin üniversitesi duyulmamış bir şeye imza attı. İşte tüm detaylar.

Çin’in Sivil İşler Üniversitesi, ülkede düşen doğum oranlarını yeniden canlandırma çabalarını yenilerken, evlilikle ilgili kültürü teşvik etmek ve geliştirmek için yeni bir evlilik programı duyurdu. Devlet medyasına göre, Pekin’deki kurumda bu Eylül ayında açılması planlanan lisans programı, “evlilik ile ilgili endüstrileri ve kültürü geliştirecek profesyoneller yetiştirmeyi” amaçlıyor. Doğum oranlarındaki düşüş, ülkede art arda ikinci yılda da nüfus azalmasına yol açtı; evlilik oranlarının artan doğumlarla yakından bağlantılı olduğuna inanılıyor.

Çin üniversitesi "evlilik eğitimi" başlattı

Bu düşüş, ülkenin çiftlerin ikinci çocuk sahibi olmasına izin veren tek çocuk politikasını 2016’da kaldırmasına, ardından 2021’de üçe çıkarmasına rağmen gerçekleşti. Ülkedeki evlilikler, neredeyse on yıl süren düşüş eğiliminin ardından 2022’de rekor düşük seviyeye ulaşırken, 2023’te doğum oranının dramatik bir şekilde 2016’dakinin yarısına düştüğü görüldü. Ancak geçen yıl yeni evliliklerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 12,4 arttığından evliliklerde bir artış oldu; ancak bazı nüfus bilimcileri bunun büyük ölçüde Kovid-19 salgını sonrasında evliliklerdeki birikmiş yığılmadan kaynaklandığını öne sürdü.

Ülke politikası, çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için evliliği bir zorunluluk haline getiriyor; ebeveynlerin, bebeklerini kaydettirmek ve sosyal yardımlardan yararlanmak için evlilik cüzdanı ibraz etmeleri gerekiyor; bu, bekar kadınların ve LGBT+ çiftlerin sahip olmadığı bir hak.

Black Ops 6’da Zombi Modu Olacak Mı? Beklenen Açıklama Geldi