Mirror’s Edge Catalyst Ertelendi

Mirrors Edge Catalyst

Son yılların sevilen oyunlarından Mirror’s Edge’in devam oyunu Mirror’s Edge Catalyst, çıkışına bir ay gibi kısa bir süre kala ertelendi. Ancak oyuncuların çok da uzun bir süre beklmesi gerekmeyecek.

Mirror’s Edge’in yapımcısı olan DICE stüdyosu ve Electronic Arts firması bugün bir açıklama yayınlayarak merakla beklenen Mirror’s Edge Catalyst’in ertelendiğini duyurdu. Oyunun ilk başta açıklanan çıkış tarihine bir ay kalan gelen bu erteleme kararı Mirror’s Edge hayranlarını üzdü. Ancak iki firma tarafından yayınlanan açıklamada bu ertelemenin oyunu daha iyi hale getirmek için gerekli olduğu söyleniyor. Çünkü DICE, çok yakında başlayacak kapalı beta sürecinde gelen yorumları dikkate alarak oyun üzerinde bazı geliştirmeler yapmak istiyor.

mirror-s-edge-catalyst

DICE’ın yapmak istediği bu geliştirmelerin büyük bölümünü oyunun sosyal kısmı ile ilgili olacak. Stüdyo oyunda gelişmiş bir sosyal oyun deneyimi sunabilmek için yeni bir teknoloji kullandıklarını ve oyunun satışa çıkacak son sürümünde bu teknolojinin sorunsuz çalışmasını istediklerini açıkladı. Bu yüzden erteleme sayesinde elde edilen fazladan sürede bu konuda kapsamlı testler yürütülecek. Daha önce 24 Mayıs’ta çıkacağı açıklanan Mirror’s Edge Catalyst’in yeni çıkış tarihi 7 Haziran olarak duyuruldu.