miniLED ekranlı iPad Mart ayında tanıtılabilir

iPad Pro 2021

Apple Mart ayında yeni iPad modellerini tanıtmayı planlıyor. İlk miniLED ekranlı iPad modeli de Mart ayında tanıtılacak.

Teknoloji sektöründeki yenilikçi adımları ile tanınan Apple, uzun bir süredir mini LED teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar Apple’ın bazı cihazlarında bu teknolojiyi kullanacağına dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Fakat bu söylentilerin hepsi asılsız çıktı.

Lakin Apple’a yakın analistlerin belirttiğine göre Cupertino merkezli şirket bu teknoloji için geri sayıma geçmiş durumda.

Son dönemde ufak da olsa bir büyüme yaşayan tablet sektöründe lider konumda yer alan Apple, yeni mini LED teknolojisine sahip iPad’i için tüm çalışmaları tamamladı.

miniLED ekranlı iPad Mart’ta gelecek

Aslında geçen yılın başlarında da Apple’ın tanıtacağı iPad modellerinde yeni ekran teknolojisine yer verebileceği iddia edilmişti. Fakat tanıtılan hiç bir iPad modelinde bu teknoloji kullanılmadı.

apple ipad

Şimdi ise Cupertino merkezli şirketin Mart’ın başlarında tanıtacağı yeni iPad modelinde bu teknolojiye yer vereceği kesinleşmiş durumda.

Sızdırılan son raporlarda tüm testlerin tamamladığı ve Mart’ın ilk haftasında tanıtılacak olan en az 1 iPad modelinde yeni ekran teknolojisinin kullanılacağı belirtiliyor.

mini LED teknolojisi ile birlikte iPad’in sunduğu pil ömrü de önemli ölçüde artacaktır. Ayrıca kullanıcılar çok daha canlı bir ekrana sahip olacaklar.

Tabi ki şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Şimdilik bunların tümü birer söylentiden ibaret. Hali hazırda Apple tarafından yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.

WhatsApp gizlilik politikasını yeniden tanıtacak