Minecraft’a dev güncelleme geldi: 1.8.8

minecraft 1 8 8 guncellemesi

Oyun dünyasının parlayan yıldızı Minecraft, kendi tarihinin en büyük güncellemesini aldı. Yeni sürüm Minecraft 1.8.8 ile gelen yenilikler ve detaylar haberimizde.

Piksel tarzında grafikleri, oyun içi dinamikleri ve türüyle dikkat çeken Minecraft, bugün dünyanın en çok oynanan ve en popüler oyunlarından biri. Yapımcılığını Mojang’ın üstlendiği oyuna şimdiye kadar yayınlanan büyük güncelleme çıktı. Minecraft 1.8.8 sürümüyle gelen yenilikleri sizlere aktaracağız.

Öncelikle Minecraft 1.8.8 sürümünün henüz PC’ye gelmediğini belirtelim

Güncelleme geçtiğimiz günlerde Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 ve PlayStation 4 için yayınlandı. Yakın bir zaman sonra ise PC’ye çıkacağı Mojang tarafından duyuruldu. Güncelleme ile ilgili yayınlanan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle bu güncellemeyle gelen yeniliklerin ana başlıklarından bahsedelim. Güncelleme “Creative Mode” içerisinde yeniliklere sahip. “Spawn” olarak tanımlanan karakterleri yaratma konusunda ihtiyaç duyulan yumurta şeklindeki ögelerde artış dikkat çekiyor. Rabbit, Endermite, Guardian gibi oyun içi karakterleri artık bu şekilde yaratmak mümkün. Bunun haricinde çok sayıda yeni blok eklendi. Çimenler, bitkiler, yeni hayvanlar hatta zehirli su bile yeni güncellemede görülebilecekler arasında. Eklenen yeni modellemelere uygun şekilde iksirler de dikkat çekiyor. Örneğin zehirli su bloklarından etkilenmemek için bir iksir de düşünülmüş. Söz konusu güncellemeye ilişkin daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Haftanın en iyi iOS ve Android uygulamaları – 17