Microsoft’un Yeni Tableti

Microsoft dün düzenlediği etkinlikte yeni Surface Pro 2’yi tanıttı.Microsoft bu atağı ile piyasadan nasıl bir yer kapacak hep beraber göreceğiz.

Surface Pro 2′ nin temel özelliklerinden bahsedecek olursak, yeni nesil Surface tablet %75 daha uzun batarya ömrü sunuyor. Tablet ve telefonların artan bataryaları her zaman sevilen bir gelişme oldu. Intel Haswell işlemci kullanılarak performans arttırılmış. Tablette 3 USB 2, 1 USB 3, mini DP, Ethernet girişleri bulunuyor. Surface Pro 2 Windows RT sürümüyle çalışacak. Yeni gümüşi rengiyle 1366 x 768 ekran çözünürlüğe sahip cihaz Windows RT 8.1 işletim sistemi kullanıcıların çok sevdiği bir yönü olmayacak ancak Yeni Surface Pro 2 ‘den beklentiler büyük.

surface pro 2 görücüye çıktı
surface pro 2 görücüye çıktı

Surface ile birlikte Microsoft uygulama mağazası konusunu da açıyor ve bu sefer uygulama marketi geçen yıla oranla epey iyi durumda. Windows uygulama marketindeki uygulamalar 100,000’e ulaşmış durumda. Touch Cover 2 dokunmatik sistemiyle çalışıyor ve Halo Spartan Assault deneyimini Xbox konsollarıyla Surface üzerinden oynayabiliyorsunuz. Microsoft’un tablet ile oyun dünyasını sonunda birleştirmesi başarılı sonuçlar doğuracak.