Surface 3 Görücüye Çıktı

surface3

Microsoft, merakla beklenen Surface 3’ünü bugün itibariyle tanıttı.

Yeni tablet bilgisayar ne gibi özelliklerle geliyor? Redmondlu teknoloji devinin yeni tablet bilgisayarı, beklendiği üzere Windows 8.1 ile geliyor ve bu yaz çıkması planlanan Windows 10 işletim sistemine de ücretsiz olarak yükseltilebiliyor.

Windows 8.1 işletim sistemine sahip olmasının bir nedeni olarak tablet bilgisayarın magnezyum gövdesinde Intel Atom X7 yongasetini barındırması görülüyor. 10.8¨lik ekran 1920 x 1280 (3:2) piksel çözünürlüğünde bir ekrana sahip.

Yeni Surface 3 için son derece şık bir tasarıma sahip diyebiliriz. 2 ya da 4 GB kapasitesindeki ana belleği, 64 ya da 128GB’lık depolama seçenekleri takip ediyor.

Cihaz; 622gr ağırlığı ve 8.7mm’lik kalınlığı ile dikkatleri üzerlerine çekiyor. Ayrı satılan klavyesi ve Kickstand ismindeki dâhili standıyla birlikte anında bir dizüstü bilgisayara da dönüşebilen tablet; GPS/GLONASS desteğine ve tüm gün olarak belirtilen batarya ömrüne sahip.

surface3

Dijital kalem ve USB 3.0’e; mini DisplayPort takviye yapmakta. Tablet bilgisayarın diğer özellikleri arasında Wi-Fi 802.11ac, opsiyonel LTE, otofokus destekli 8 megapiksel kamera destek oluyor.

1 yıllık Office 365 bireysel üyeliği de cabası. Kısacası bilgisayar; kâğıt üzerinde güzel özelliklere sahip olarak dikkat çekmekte.

Pratikte bu durumun performansa nasıl yansıyacağı da daha sonra ortaya çıkacak. ABD’de 5 Mayıs’ta raflarda yerini alması beklenen cihazın satış fiyatı ise 499 dolar.

Huawei 46,5 Milyar Dolar Gelir Elde Ettiğini Açıkladı