Microsoft’tan Minecraft Soruşturmasına Yanıt!

Microsofttan Minecraft Sorusturmasina Yanit

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Minecraft hakkında soruşturma başlattığını haber vermiştik.

Çocukları şiddete yöneltmesinden dolayı hakkında soruşturma başlatılan Minecraft için Microsoft’tan yanıt gecikmedi.

Microsoft'tan Minecraft Sorusturmasina Yanit!

Bildiğiniz gibi son dönemlerde gündemi meşgul eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Minecraft’ın çocuklarda şiddet eğilimine neden olduğu için açılan soruşturma herkesi şaşırtmıştı. Teknoloji devi Microsoft çok gecikmeden konuyla ilgili açıklamada bulundu. Microsoft tarafından gelen yanıt ise şöyle;

Minecraft bir çok oyuncunun farklı yollar ile eğlenebildiği bir yapım. Bazı oyuncular Minecraft’ın sunduğu yaratıcı özgürlüğü severken, bazı oyuncular da sınırları olmayan bu topraklarda arkadaşları ile maceralar yaşamayı seviyor.

Biz oyuncuları başarıya ulaşmaları için cesaretlendirmek istiyoruz, ister bir şey inşa ederken, ister keşfe çıkarken, isterlerse de maceralara atılırken.
Minecraft’ın dünyası tehlikeli bir dünya. Bu dünyada geceleri ortaya çıkan korkutucu ve cinsiyetsiz canavarlar var. Hayatta kalabilmek için kendinizi onlara karşı savunmanız gerekebilir.

Eğer insanlar bu fantastik dünyayı fazla üzücü buluyorsa, onları yaratıcı moda yönlendirmek isteriz, veya oyunun ayarlarından bu tip savaşmayı gerektirecek yaratıkları kapatabilirler. Bu iki seçenek de Minecraft dünyasında yaratıkların çıkmasını engelleyecektir.”

Teknoloji devi Microsoft verdiği bu cevapla oyunun zararlı ve şiddet içerdiği konusunda düşünceye sahip olan kişilerin bu modlar olmadan da oyunu oynayabileceklerini belirtti. Şahsen ben yaratıklarla mücadele etmeyi seviyorum, bunun şiddete yönlendirdiği düşünenler var ise, şirketinde yaptığı açıklamada olduğu gibi ayarlardan bunu kapatabilirler.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Bethesda E3’te Görünecek!