Rapidshare Kapanıyor!

Rapidshare Kapaniyor

Biz zamanların en popüler dosya paylaşım sitesi Rapidshare kapanmaya hazırlanıyor.

İsviçre’nin Baas kentinde hayatına merhaba diyen dünyanın en popüler dosya paylaşım sitesi olmayı başaran Rapidshare, kullanıcılarına yüksek hızda ve kesintisiz dosya paylaşım hizmeti sağlıyordu.

Rapidshare Kapaniyor!

Bir dönemin efsanesi diyebileceğimiz, 12 yıl önce İsviçre’nin Baas kentinde hayata geçirilen Rapidshare projesi kullanıcılarına yüksek hızda ve kesintisiz dosya paylaşım hizmeti sunuyordu. Çıktığı zamanlarda açık ara birinci olan site dosya paylaşmanın bir numaralı adresiydi.

Ne yazık ki telif hakları ve korsan yayın sınırlamalarına boyun eğen ve “Korsana Hayır” diyen Rapidshare, popülerliğini kısa zamanda yitirmeye başladı. Uploaded, Turbobit ve Netload gibi rakipleri ortaya çıkmaya başlayında, bununla beraber bu rakipleri telif hakları konusunda esnek davranmaya başlayınca Rapidshare’ın eski ışıltılı zamanları da bitmiş oldu.

Upload sitelerinin dışında Dropbox ve WeTransfer gibi sistemlerde popüler siteye birer darbe vurmayı başardılar. Google ve Microsoft’un da bulut ve dosya paylaşım hizmetlerini en üst seviyeye çıkarmasıyla Rapidshare’in tam anlamıyla kepenkleri indirmenin eşiğine gelmesi kaçınılmaz olmuştu.

Bu kötü gidişata dur diyemeseler de en azından günü kurtarma amaçlı küçülmeye giden site, çabalamalara rağmen toparlayamadı ve kullanıcılarına 31 Mart 2015 itibariyle hizmet vermeyi durduracağını duyurdu. Bu tarihe kadar kullanıcılarının dosyalarını yedeklemelerini bildirdi.

Her efsanede olduğu gibi, bir devinde battığını böylece görmüş olduk.

Google I-O Etkinliği Mayıs’ta!