Xbox Scarlett duyuruldu!

Xbox Scarlett

Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox Scarlett duyuruldu. 2020 yılında satışa sunulacak olan Xbox Scarlett bakalım özellikleri ile neler sunacak?

Microsoft, düzenlemiş olduğu E3 2019 etkinliğinde yeni nesil konsolunu ucundan gösterdi. Scarlett kod adlı bu konsol özellikleri ile oyuncuları heyecanlandırmayı başardı. Peki, Xbox’ın Scarlett kod adlı yeni nesil konsolu neler sunuyor?

Xbox Scarlett özellikleri

Scarlett’te yeni PlayStation gibi gerçek 4K çözünürlüğünde 60 FPS deneyim sunacak. Ayrıca Xbox’ın yeni nesil konsolunda 120 FPS ve Değişken Yenileme Hızı özellikleri de yer alacak. Yeni nesil SSD ile gelecek olan konsol, bu nesile göre tam 40 kat daha hızlı performans sunacak.

Donanımsal Ray Tracing özelliğine sahip olacağı açıklanan konsolda 8K çözünürlük desteği de yer alacak. 8K çözünürlük desteği muhtemelen sadece videolarda native olarak devreye girecektir. Oyunlarda native 8K çözünürlük sunulması şimdiki teknoloji ile maalesef ki imkansız.

Xbox Live Gold Haziran oyunları belli oldu

Xbox cephesinin açıklamasına göre yeni nesil Xbox, 2020 yılının sonlarına doğru yani Kasım ayında satışa sunulacak. Son olarak seneye düzenlenecek olan E3 2020 etkinliğinde kendisini kanlı canlı görebileceğimiz yeni nesil Xbox’ın, yeni nesil PlayStation’dan bir tık güçsüz olacağını belirtelim.

Xbox Scarlett