iPhone 8, diğer iPhone’ların yanında nasıl görünüyor?

iphone 8 16

Apple’ın iPhone’un 10. Yılına özel olarak satışa sunacağı iPhone 8, diğer iPhone modellerinin yanında nasıl görünecek? İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere Apple, şu aralar hummalı bir şekilde yeni iPhone modeli üzerinde çalışıyor. Tasarım anlamında iPhone’u bambaşka bir çizgiye taşıyacak olan bu model, şu aralar iPhone 8 ismi ile lanse ediliyor. Peki bu yeni iPhone nasıl bir tasarımla karşımıza çıkacak?

iPhone 8 hakkında şimdiye kadar pek çok sızıntı ve raporla karşılaştık. Genel olarak karşımıza çıkan şey ise yeni iPhone’un ön kısmının tamamen OLED panel ile kaplı olacağı yönünde. Yani iPhone ile özdeşleşen o kalın çerçeveler ve home tuşu tamamen tarihe karışıyor.

Peki eski iPhone modelleri ile iPhone 8’i yan yana koyduğumuzda ortaya nasıl bir görüntü çıkacak? İşte bu sorunun yanıtı sızıntı dünyasının ünlü isimlerinden biri olan Benjamin Gaskin’den geldi. Gaskin, iPhone 8’in 143.59×70.94×7.57mm ölçülere sahip olacağını belirterek bazı çizimler yayınladı. Yayınlanan çizimlere aşağıdan göz atabilirsiniz.

iphone 8 iphone 8-1

Çizimlerde iPhone 8, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus yan yana görünüyor. Burada asıl dikkat çeken detay ise, iPhone 8’in, 7 Plus’tan çok daha ufak bir kasaya sahip olmasına karşın, daha büyük bir ekranının olması.

İkinci görselde ise Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve S8+ ile yeni iPhone modeli aynı kare içerisinde verilmiş. Peki hangisi daha şık duruyor? Karar sizlerin.