Microsoft, Xbox oyunlarını iOS App Store’a getirmeye çalışıyor

Epic Games ve Apple davası bir yana dursun App Store üzerinden planları olan şirketler çoğalıyor. Microsoft Xbox oyunlarını App Store'dan erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. İşte detaylar.

Epic Games ve Apple davası bir yana dursun App Store üzerinden planları olan şirketler çoğalıyor. Microsoft Xbox oyunlarını App Store’dan erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. İşte detaylar.

Apple, Microsoft ve Google gibi şirketlerin oyunlarını iOS’ta kullanıma sunabilmeleri için geçen yıl yönergelerini revize etti. Ancak şirketin önüne engeller çıkmaya devam ediyor. App Store üzerinden oyunlarını sunabilmeleri için her oyunu kullanıcıların indirebileceği bir uygulama olarak yayınlamak zorundalar. Microsoft daha önce, kullanıcıları yüzlerce oyun uygulamasını indirmeye zorlamanın “kötü bir deneyim” olduğunu söylemişti, ancak Apple’ın teklifini kabul etmesi durumunda bunu yapacağı bildiriliyor.

Epic Games ve Apple davası bir yana dursun App Store üzerinden planları olan şirketler çoğalıyor. Microsoft Xbox oyunlarını App Store'dan erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. İşte detaylar.

The Verge tarafından yayınlanan özel e-postalara göre, Xbox iş geliştirme başkanı Lori Wright, Apple’a Microsoft’un bir kullanıcının tüm depolama alanını işgal etmeden iOS mağazasına bireysel oyun uygulamaları koymasına izin verecek bir teklif sundu. Wright, Apple’dan Microsoft’tan akış teknolojisini yalnızca Gaming Pass uygulamasına yerleştirmesine izin vermesini istedi. Bu, şirkete, akış teknolojisinin her birine dahil edilmesi durumunda olacağı 150 MB yerine oyun uygulamalarını 30 MB boyutunda hale getirmenin bir yolunu sunacak. Oyunlar, cihazın işlem gücünü kullanmak yerine Xbox One ve Xbox Series X işlemciler tarafından desteklenen uzak sunuculardan yayın yapacak. Wright, görünüşe göre Apple’ı ikna etmek amacıyla Xbox’a özel oyunları iOS kullanıcıları için kullanılabilir hale getirmeyi teklif etti. Bir e-postada, “Bu, iOS kullanıcılarının Game Pass oyunlarına ek olarak özel AAA oyunlarına erişmeleri için inanılmaz derecede heyecan verici bir fırsat olurdu” diye yazdı. Microsoft, The Verge’e Apple’ın çözümünü reddettiğini ve şirketin akış teknolojisini her oyun uygulamasına dahil etmesini istediğini söyledi.

Bitcoin ve metaverse projeler yeniden yükselebilecek mi? Ünlü analist açıkladı