Google Play oyunları, 2022’de Windows PC’lere geliyor

Google Play oyunları, 2022'de Windows PC'lere geliyor

Önümüzdeki yıldan itibaren Google Play Oyunları mevcut Android ve ChromeOS cihazlarının sınırlarının çok ötesindeki ekranlarda kullanılabilecek. Google yöneticileri, 2021 Oyun Ödülleri’nde sahnede, 2022’ye gelindiğinde uygulama hizmetinin Windows PC’lerde de kullanılabileceğini duyurdu. İşte detaylar.

Android ve Google Play’de Oyunlar Ürün Direktörü Greg Hartrell bir yayında, “Oyuncular en sevdikleri Google Play oyunlarını daha fazla cihazda deneyimleyebilecekler: bir telefon, tablet, Chromebook ve yakında Windows PC’ler arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilecekler.” ifadelerini kullandı. Şirket, bunun iki teknoloji şirketi arasındaki bir ortaklık değil, tamamen yeni bir ürün olduğunu ifade etti.

Google Play oyunları, 2022'de Windows PC'lere geliyor

“Bu Google yapımı ürün, Google Play Oyunlarının en iyilerini daha fazla dizüstü ve masaüstü bilgisayara getiriyor ve platformumuzu genişletmekten heyecan duyuyoruz. Oyuncuların en sevdikleri Android oyunlarının keyfini daha da fazla çıkarması için eşsiz bir deneyim olacak. Yeni işlevselliğin tam olarak ne zaman herkese açık hale getirileceği ve daha da önemlisi, mevcut denetleyicilerimizin çapraz uyumlu olup olmayacağı konusunda ayrıntılar hala çok az. Ancak oyuncuların Chromebook’larda oynamayı ne kadar çabuk benimsediği düşünüldüğünde, Windows kullanıcılarına dünyanın en büyük oyun ekosistemlerinden birine aynı erişimi sağlamak her iki şirket için de kazançlı bir girişim olabilir. Oyun severleri sevindirecek olan bu gelişme şirketlerin de oldukça işine yaratacak diyebiliriz. Oyunlar daha fazla platformda sunulacak.

Bitcoin ve metaverse projeler yeniden yükselebilecek mi? Ünlü analist açıkladı