Microsoft Xbox Game Pass’e yoğunlaşacak

gamepass

Microsoft ilginç bir karara imza attı. Microsoft artık Xbox Series X ve S ile ilgili satış rakamlarını açıklamayacak. İşte detaylar.

Microsoft mevcut nesilde büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Hali hazırda Xbox One satışları 50 milyonu bile göremedi. Yapılan son açıklamada konsolun 48 milyon civarında bir satış rakamına ulaştığı belirtilmişti. Bu da takriben PS4 satışlarının yarısından daha az yapıyor.

Microsoft’un bu nesildeki en büyük başarısı ise şüphesiz Game Pass oldu. Bilindiği üzere Game Pass aylık abonelik sistemine dayanan bir servis. Bu servise abone olan kullanıcılar Game Pass kütüphanesinde yer alan 100’ü aşkın oyuna erişim hakkı sağlıyorlar. Üstelik birinci parti oyunlar bu kütüphaneye anlık olarak ekleniyor.

Microsoft artık Xbox satışlarını açıklamayacak

Son dönemde Microsoft cephesinden yapılan açıklamalar konsol satışlarından ziyade servis aboneliklerinin ön plana çıkarılacağı yönündeydi. Xbox’ın patronu Phil Spencer da benzer söylemlerde bulundu.

Spencer yaptığı açıklamada Xbox Series X / S satışlarının PS5’i geçse bile açıklanmayacağını belirtti. Burada temel amaç çalışanların dikkatinin dağılmasını engellemek.

Microsoft, genel itibariyle konsol satışlarından ziyade Game Pass tarafındaki abone sayısını önemsiyor. Doğal olarak şirketin başarısı da aktif kullanıcı sayısına göre değerlendirilecek. Bu sistem içerisine PC’deki Game Pass sistemi ve oyunları bulut üzerinden oynamaya imkan veren xCloud da dahil edilecek.

Güncel oyun fiyatlarını düşündüğümüzde Xbox konsolları pek de fena bir alternatif olarak görünmüyor.

iPhone SE Çin pazarını hedef alabilir