Microsoft CEO’su Çin Yetkilileriyle Görüştü

Microsoft CEOsu Çin Yetkilileriyle Görüştü

Microsoft’un da dahil edildiği tekelcilik karşıtı dava için Çin’e giden Satya Nadella, soruşturmanın bir an önce sonlandırılması için görüşmelerde bulundu.

Çin hükümet birimlerince yürüten tekelcilik karşıtı bir soruşturmanın parçası haline gelen Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu soruşturma kapsamında bazı yaptırımlarla karşılaşmış ve ülkedeki durumu oldukça sıkıntılı bir hal almıştı. Geçtiğimiz aylarda başlayan soruşturma kapsamında Microsoft’un ofisleri polisler tarafından aranmış ve soruşturma firmanın beraber çalıştığı yatırım firmalarına da sıçramıştı.

Satya_Nadella

Dünyanın en önemli pazarları arasında yer alan Çin’de yaşanan bu sıkıntılı süreçten bir an önce kurtulmak isteyen Microsoft, soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılması için elinden geleni yapıyor. Bu amaç doğrultusunda Çin’e giden Microsoft CEO’su Satya Nadella, Çin Endüstri ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. Reuters tarafından yer verilen habere göre, kendilerine karşı başlatılan tekelcilik karşıtı davanın nedenlerini öğrenmek isteyen Nadella bir yandan da mevcut soruşturmanın hızla bir şekilde sonuçlandırılması için görüşmelerde bulundu.

Satya Nadella‘nın Çin’e bu sürpriz ziyareti taraflar arasındaki buzları biraz olsun eritmiş gibi görünse de, Microsoft’un Çin’de karşılaştığı sıkıntılar bir süre daha devam edecek gibi görünyor.

Windows 9 İsminin Kullanılmayacağı Neredeyse Kesinleşti