Microsoft Upgrade Advisor güncellemeleri kolaylaştıracak!

Microsoft Upgrade Advisor

Microsoft Upgrade Advisor isimli uygulama güncelleme bekleyen Windows Phone telefonlar için duyuruldu.

Eğer bir Windows Phone kullanıcısıysanız şu günlerde güncellemeler konusunda kafanız oldukça karışmış olabilir. Microsoft bu karışıklığa son vermek için uygulama marketinde yeni bir araç yayınladı.

Microsoft Upgrade Advisor Beta yayınlandı!

Henüz “beta” aşamasında olan Microsoft Upgrade Advisor isimli uygulama, beta olmasına rağmen aslında temel işlevini büyük ölçüde yerine getiriyor. Uygulamanın tek bir amacı var. Cihazınıza Windows 10 Mobil güncellemesi gelip gelmeyeceğini söylüyor.

Nokia’dan kalan çok sayıda cihaz ve internetteki doğru olmayan bilgiler, Windows Phone kullanıcılarının kafasını karıştırıyordu. Ancak bu uygulama ile en doğru bilgiyi her kullanıcı kendisi öğrenebilecek. Windows Phone 8.1 kullanan akıllı telefonunuz Windows 10 Mobil güncellemesi için uygunsa bu uygulama içerisinden öğrenebileceksiniz. Ülkemizde yok ancak yurtdışında bazı büyük operatörler, firmadan bağımsız olarak güncelleme yayınlayabiliyor. Bu gibi detaylar da yine uygulama içerisinde bulunuyor.

Windows 10 Mobil güncellemesini alabilmek için cihazınızda en az 8 GB depolama alanı olması ve bu alanın yaklaşık 1.5 GB’ının kullanılabilir olması gerekiyor. Uygulama bu konuda da kullanıcıları uyarıyor. Yani yeterli alan yoksa, cihazınızdaki verilerin bir kısmını silmeniz, yedeklemeniz öneriliyor. Tek tek internet sitelerini dolaşmak yerine bu uygulama ile gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Benzer işleve sahip yazılımları daha önce masaüstü platformlarda Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemleri için de görmüştük.

Microsoft Upgrade Advisor

Angolalı Asi Liderin Ailesi,Activision’a Dava Açtı!