Microsoft, TV İçin Skype’tan Vazgeçiyor

skype

Microsoft, popüler uygulaması Skype’ın TV versiyonundan vazgeçiyor. Uygulama çok yakında emekliye ayrılacak ve o tarihten sonra güncellenmeyecek.

Akıllı televizyonlar için Skype uygulaması ilk duyurulduğuna oldukça ilgi çekici bir fikir olarak görülmüştü. Bu uygulama sayesinde insanlar evlerinde koltuklarına kurulmuş otururken rahat rahat Sykpe üzerinde görüşme yapabileceklerdi. Bu fikir kullanıcılar tarafından da ilgi gördü. Tüm dünyada birçok kişi uygulamayı akıllı TV’lerinden kullanıyorlardı. Ancak bu durum Microsoft’un uygulamayı iptal etmesinin önüne geçemedi.

Skype

Microsoft bugün yayınladığı açıklamayla TV için Skype uygulamasının kaldırılacağını duyurdu. Uygulamanın TV versiyonu Haziran ayında emekliye ayrılacak ve bu tarihten sonra yeni bir güncelleme yayınlanmayacak. Hala birçok kişi bu uygulamayı kullandığı için Microsoft’un bu kararı şaşkınlık yarattı. Microsoft ise insanların uygulamayı zaten telefonlarında, tabletlerinde veya bilgisayarlarında kullandığını ve bir televizyon uygulamasına ihtiyaç duyulmadığını savunuyor. Şirket bundan sonra diğer versiyonlara odaklanacaklarını açıkladı.

Apple: FBI Telefon Kamelarından İnsanları Gözleyebilir