Microsoft Surface Pro X uygulama hatası ile gündemde!

Microsoft, bir sonraki Surface etkinliğini 12 Ekim'de yapacak

Amerikalı teknoloji devi Microsoft tarafından geliştirilen ve tablet dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Surface Pro X, oldukça can sıkacak bir hata ile karşımıza çıktı.

Microsoft Surface Pro X uygulama hatası ile gündemde! Microsoft Surface Pro X, bir tabletin taşınabilirliğini ve işlevselliğini harmanlayan bir amiral gemisi tablet. Dikkat çeken pil ömrü ve etkileyici performansıyla ARM tabanlı bir yonga seti tarafından destekleniyor. Surface Pro X, bir klavye eklentisi ve yüksek çözünürlüklü bir dokunmatik ekran ile zarif ve hafif bir tasarıma sahip. Windows 10 veya Windows 11 ile birlikte çıkıyor ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunuyor, geniş bir yazılım ve uygulama yelpazesine uyum sağlıyor. Bu hafta, Surface Pro X kullanıcıları, cihazlarının kameralarının beklenmedik bir şekilde çalışmayı durdurduğu can sıkıcı bir sorunla karşı karşıya kaldılar. Reddit kullanıcıları ve Microsoft destek forumu yazarları, sürücülerin yeniden yüklenmesinin sorunu çözmediğini belirtti.

Microsoft, bir sonraki Surface etkinliğini 12 Ekim'de yapacak

Sorunun nedeni, Windows’da süresi dolan bir güvenlik sertifikası olabilir. Konuyu inceleyen The Verge, bir Surface Pro X biriminde bu sorunu doğruladı. Kamera uygulamasını kullanmayı denediğinde, Windows hayal kırıklığı yaratan “0xA00F4271<MediaCaptureFailedEvent> (0x80004005)” hata mesajını gösterdi. Kamera arızasının nedeni henüz açıklanmadı ancak Windows’ta süresi dolan bir güvenlik sertifikasının sorumlu olabileceğine dair bir hipotez var.

Windows 11 güncellemesi

Microsoft Surface Pro X uygulama hatası ile gündemde!

Surface Pro X kullanıcıları, sistem tarihini 22 Mayıs’a geri çekince kamera işlevselliğinin geri geldiğini fark ettiler. Ancak, sistem tarihini değiştirmenin belirli web siteleri ve hizmetlerle kimlik doğrulama sorunlarına yol açabileceğini unutmamak önemli. Bu nedenle, bu çözüm, Microsoft temel sorunu çözene kadar geçici bir düzeltme olabilir.

surface laptop go 1

İlginç bir şekilde, bu kamera sorunları, Microsoft’un Build geliştirici konferansı sırasında ortaya çıktı. Şirket aynı etkinlikte Windows 11 için geliştirmeleri gösterdi ve yeni AI destekli Copilot asistanını tanıttı. Microsoft’un ARM tabanlı AI deneyimlerini geliştirme planlarını göz önünde bulundurarak, kullanıcı endişelerine yanıt verme konusunda kararlı oldukları anlaşılıyor. Microsoft Surface Pro X uygulama hatası ile gündemde!

Epic Games bedava oyun dağıtmaya devam ediyor