Surface Phone, 2019’un sonlarına doğru gelecek

surface phone 2

Microsoft’un katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Surface Phone, 2019’un sonlarına doğru satışa sunulabilir. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Bilindiği üzere Microsfot kısa süre önce Surface Go ismini verdiği yeni tabletini tanıtmıştı. Daha önce sızdırılan raporlarda Microsoft’un Libra (Surface Go), Carmel (Surface Pro 6) ve Andromeda kod isimlerine sahip 3 farklı Surface cihazı üzerinde çalıştığı belgelenmişti. Bu cihazlardan Andromeda kod ismi ile anılan Surface Phone modeli hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı.

Surface Phone başka bahara kaldı

Microsoft, uzun süre tutunmaya çalıştığı akıllı telefon pazarından çekilme kararı almıştı. Nitekim bu kararın ardından Windows 10 Mobile işletim sisteminin kullanımı da azalarak, 0 seviyelerine kadar yaklaşmıştı.

Şimdi ise yazılım devinin ani bir kararla akıllı telefon pazarına geri döneceği iddia ediliyor. Fakat Microsoft öyle basit bir dönüş yapma amacında değil. Amerika merkezli teknoloji devi, katlanabilir ekranlı SP ile fark yaratıcı bir dönüşün planlarını yapıyor.

Daha önce Microsoft’un yeni katlanabilir ekranlı telefonu 2018’in sonlarına doğru tanıtabileceği iddia ediliyordu. Fakat ortaya çıkan son raporlara göre Andromeda projesi 2019’un sonlarına ertelenmiş durumda.

Raporda projenin tam olarak rafa kaldırılmadığı belirtiliyor. Fakat yaklaşık olarak 1 senelik bir öteleme söz konusu. Eğer bu zaman zarfında Samsung ya da LG uzun süredir üzerinde çalıştıkları katlanabilir ekranlı telefonlarını satışa sunarlarsa, Surface Phone’un pek bir esprisi kalmayacaktır.

Mate 20 kıvrımlı OLED ekranla gelecek