Android uygulamaları Windows 11’e geliyor!

Android uygulamaları Windows 11'e geliyor!

Microsoft, bugünkü “Windows için sırada ne var” etkinliğinde, yeni görünümü ve güncellenmiş özellikleriyle en son işletim sistemi olan Windows 11’i tanıttı. Bir çok iyileştirme ve özellik ile gelen Windows 11 ayrıca Android uygulamalarını çalıştıracak.

Microsoft’un uygulamalarının en büyük dezavantajlarından biri de yeni işletim sistemiyle birlikte ortadan kalkıyor. Bugün şirket, Android uygulamalarının Windows 11′de çalışacağını duyurdu. Yeni işletim sistemi Android uygulamalarını Windows PC’de kullanmanın hızlı bir yolunu sunacak. Uygulamalar direkt olarak Windows 11’e entegre edilecek. Microsoft henüz resmi bir çıkış tarihi açıklamadı ancak yeni Windows 11 işletim sisteminin bu tatil sezonunda geleceğini söyledi.

Android uygulamaları Windows 11'e geliyor!

Şu anda, Android uygulamaları Windows 10’da kullanılabilir durumda. Ancak uygulamaları kullanmak yalnızca Microsoft’un geçen yıl sunduğu “Telefonunuz “uygulamasıyla mümkün. Windows 11, bilgisayarınızın görünümünü ve hissini kişiselleştirmek için masaüstü widget’larının güzelleştirilmiş bir sürümünü de sunacak. Ayrıca Windows 11′e yeni Xbox oyun özellikleri de gelecek.  Windows 11’deki Android uygulamaları, Apple’ın M1 yongaları ve macOS’ta çalışan iOS uygulamalarıyla kaydettiği ilerlemeye eş değer bir özellik. Microsoft, bugün Windows 11‘de çalışan TikTok gibi uygulamaları gösterdi.

Microsoft, geliştiriciler için bazı önemli değişiklikleri de duyurdu. 28 Temmuz’dan itibaren, uygulama içi satın alma işlemlerini gerçekleştirmek için kendi ödeme sistemlerini veya üçüncü taraf bir ödeme sistemini kullanabilirler. Bunu yaparlarsa, Microsoft bu işlemlerden bir kesinti yapmayacağı için tüm gelir kendilerine kalacak. Bu, uygulama içi ödemelerde yüzde 30’a varan bir kesinti gerektiren Apple App Store’a karşı büyük bir şans. Ancak bu, PC oyunları için geçerli olmayacak.

Dogecoin yaratıcısı Twitter üzerinden bomba bir açıklama yaptı: Fiyat yükselir mi