Microsoft Sony rekabeti iyice kızıştı

E3 Microsoft

Microsoft CEO’su Satya Nadella, konsol dünyasında rekabetin Sony tarafından yönetilmesinden rahatsız gibi görünüyor. İşte detaylar.

Microsoft Sony rekabeti iyice kızıştı. Bilindiği gibi Microsoft, popüler oyun geliştirici firma Activision’ı satın almanın eşiğinde. Ancak bu satın alım işlemi, şimdilik Federal Ticaret Komisyonu’na takılmış durumda. Zira Federal Ticaret Komisyonu, Activision Blizzard satın alım anlaşmasını mahkeme kararı çıkıncıya dek askıya aldığını duyurdu. Beklenen duruşma ise geçtiğimiz günlerde başladı. Microsoft, Activision satın alımı için federal mahkemeye çıkarken, Microsoft CEO’su Satya Nadella da önemli açıklamalarda bulundu.

microsoft

Microsoft Sony rekabeti iyice kızıştı

Satya Nadella adeta Sony’e olan nefretini kustu. Konsola özel oyunlardan kurtulmak istediğini söyleyen Nadella, bu konuyla ilgili “Bana kalsa konsollara özel tüm ayrıcalıklardan kurtulmak isterdim ama bunu özellikle konsol pazarında düşük paya sahip bir oyuncu olarak tanımlamak bana düşmez. Oradaki baskın oyuncu (Sony), pazar rekabetini özel ürünler kullanarak tanımladı, yani içinde yaşadığımız dünya bu. O dünyayı hiç sevmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Microsoft, Xbox Game Pass aile planını altı ülkeye daha genişletiyor

Öte yandan Sony Interactive Entertainment Başkanı Jim Ryan da önemli bir soruya açıklık getirdi. Ryan, Microsoft’un Activision Blizzard’ı bünyesine katsa bile oyunlarını PlayStation’da yayınlamaya devam etmesinin daha iyi olacağını belirtti.

Microsoft PlayStation için müjdeli haberi duyurdu

Davadan çıkacak sonuç merakla beklenirken, her iki kararın da oyun dünyasında kartların yeniden dağılması anlamına geldiğini unutmamak gerekiyor. Oyun severlerin beklentisi ise Xbox ve PlayStation arasındaki rekabetin piyasaya kalite katması. Microsoft Sony rekabeti iyice kızıştı.

iQOO 11s modeli GeekBench performansıyla göz doldurdu