Xbox One’a, Microsoft 10 Dopingi!

Xbox One 18 Milyona ulaştı

Microsoft İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella, Xbox One deneyimini zenginleştirmek için ortaya koyacakları hamleleri bir bir sıralıyor. Bu hamleler arasında belki de en önemli olanı, Windows 10 uygulamaları ile konsol arasındaki uyumluluk olacak.

Microsoft Xbox 360, en büyük rakibi Sony ve ürünü PS3 karşısında ne kadar öndeyse, güncel Xbox One, Sony PS4’ün o kadar gerisinde. Microsoft İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella, bu gidişi tersine çevirmek için tüm kozlarını oynamaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda, teknoloji dünyasına sızdırılan dedikodular, gerçeklikle buluşmuş gibi gözüküyor. Zira Satya Nadella, Windows 10 için geliştirilen yüzlerce uygulamanın, Xbox One’a da uyarlanacağını açıklamakta sakınca görmedi.

İcra Kurulu Başkanı, uygulamaların ne zaman ünlü konsola uyarlanacağını duyurmaktan ise şimdilik kaçındı.

Xbox One

Microsoft’un konsoluna uyarlanması en muhtemel uygulamalar ise Microsoft Word ve Excel… Bu nasıl olacak diyorsanız, Xbox One’ın artık klavye ve fare desteğine açık olduğunu hatırlatmamızda fayda var.

İlk kez 22 Kasım 2013’de kullanıcılarla buluşan X One, 1.75 GHz AMD 8-core APU, 8 GB DDR3 Bellek, 853 MHz AMD Radeon GCN grafik yongası, 7.1 surround ses desteği, HDMi girişi, Wi-Fi IEEE 802.11n, Ethernet, 3× USB 3.0, HDMI 1.4 in/out, S/PDIF out, IR-out ve Kinect port’uyla, yeterince üstün donanım kalemleri ile donatılmıştı. Konsol, satışa çıktığı tarihten itibaren, 20 milyon adetten fazla satıldı.