Microsoft kullanıcı deneyimini kolaylaştıracak özelliğini duyurdu

Microsoft önemli bir ek özellik alıyor

Microsoft kulanıcı deneyimini daha iyi hale getirmeyi hedefliyor. Şirket, Print Screen düğmesini daha kullanışlı hale getirmenin bir yolunu test ediyor. İşte detaylar.

Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için Print Screen düğmesinin varsayılan işlevinde bir değişiklik planlıyor. Normalde, düğmeye basmak monitörünüzdekilerin anlık görüntüsünü panoya gönderme işlevine sahipti. Ancak güncelleme ile birlikte, en yeni Windows 11 Insider Preview sürümlerinde, düğmeye basmak artık çok yönlü Ekran Alıntısı Aracını başlatacak. Ekran Alıntısı Aracı, kullanıcıların ekranın tamamı yerine bir bölümünü yakalamasına olanak tanıyor. Dikdörtgen ve serbest biçim modları sayesinde her şeyi tek bir pencerede veya gördüklerinizin yalnızca bir kısmını ekran görüntüsü almanız mümkün.

Microsoft kullanıcı deneyimini kolaylaştıracak özelliğini duyurdu

Ekran Alıntısı Aracı, Print Screen’in geleneksel işlevinden daha fazla yardımcı programa sahip olsa da, uzman kullanıcılar pek fayda sağlamayabilir. Print Screen düğmesi çoğu klavyede kullanım dışı ve birçok kişi için mevcut Ekran Alıntısı Aracı kısayolunu (Win tuşu + Shift + S) kullanmaya devam etmek ediyor. Microsoft’un sunacağı değişiklikten memnun olmayanlar, sistemlerinin erişilebilirlik ayarları aracılığıyla Print Screen düğmesinin rolünü onlarca yıldır yaptığı aynı şeye geri döndürebilecekler. Ayrıca, tuşa zaten özel bir işlev atadıysanız, Windows 11 bunu otomatik olarak değiştirmeyecektir. Şirketin amacın tamamen kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmek ve kullanıcılarına pürüzsüz bir kullanım deneyimi yaşatmak desek yanlış olmaz.

ZTE Axon 50 Ultra tasarım ve temel özellikler yeni bir teaser ile onaylandı