Minecraft’ın Windows Phone’a Taşınacağı Kesinleşti

minecraft2

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan anlaşmayla hakları Microsoft tarafından satın alınan Minecraft’ın Windows Phone’a da taşınacağı kesinlik kazandı.

Oyun dünyasının en başarılı bağımsız yapımları arasında yer alan ve dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan Minecraft, şu ana kadar Android ve iOS işletim sistemlerine taşınmış olsa da henüz Windows Phone kullanıcılarına sunulmamıştı. Ancak Windows Phone’un geliştircisi olan Amerikalı teknoloji devi Microsoft’un Minecraft‘ın haklarını ve oyunun yapımından sorumlu olan Mojang stüdyosunu satın almasıyla birlikte Windows Phone kullanıcıları sonunda oyuna kavuşacak gibi görünüyor.

minecraft

Minecraft‘ın Windows Phone işletim sistemine taşınabileceği yönünde ilk söylentiler geçtiğimiz yıl sonlarında ortaya çıkmış ama konu hakkında açıklamalarda bulunan Mojang stüdyosu, oyunu Windows Phone’a taşımanın pek de kolay olmayacağını belirterek bu söylentileri yalanlamıştı. Ancak Mojang stüdyosunun geçtiğimiz günlerde tamamlanan 2.5 milyar dolar değerindeki anlaşmayla Microsoft’a katılması, bu zorlukları gidermiş gibi görünüyor.

Minecraft‘ın geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Xbox patronu Phil Spencer, oyunun önümüzdeki dönemde Windows Phone işletim sistemine taşınacağını resmi olarak açıkladı. Her ne kadar Minecraft’ın işletim sistemine taşınacak olması Windows Phone kullanıcılarını sevindirmiş olsa da, Candy Crush ve benzeri birçok oyunun henüz işletim sistemine taşınmamış olması Microsoft‘un daha çok uğraşması gerekeceğini gösteriyor.

iPhone 6 Satışları 10 Milyonu Geride Bıraktı