Microsoft Office 2019 test sürümü yayınlandı

office2019.0

Microsoft Office 2019 test sürümü işletme kullanıcıları için yayınlandı.

Microsoft, Office 2019 uygulamasını Office 365 aboneliği bulunan işletmelerin kullanımına açtı. Office 2019 paketi içerisinde yenilenen sunucu/istemci uygulamaları bulunuyor. Office 2019 içerisinde Word, Excel, Powerpoint BI, Outlook istemci uygulamaları ve SharePoint, Skype, Exchange sunucu uygulamaları test sürümü için yayınlanmış durumda. Ayrıca dokunmatik ekranlardaki kalem kullanımını etkileyen basınç etkisinde iyileştirmeler bulunuyor. Ancak yayınlanan Office 2019 sürümü 365 kullanımı desteklemiyor. Yani hem tablet, hem telefon, hem de bilgisayar olmak üzere ayrı platformlarda kullanıma şuan için açık değil. İlerleyen zamanlarda bu güncellemede gelirse Office 365 kullanıcılarınında beğenisini kazanacaktır.

Peki Office 2019’da neler yeni?

Daha önceki sürümlerden de bildiğimiz Word temalarına yenileri eklendi. Excel uygulaması ise yeni formülleri ile geldi. Yenilenen formül tablosu ile daha kapsamlı veri analizi yapabilme fırsatı sunuyor. Ayrıca Powerpoint bulut desteği entegre edildiğini görüyoruz ve yeni şablonlar ile güzel sunum seçenekleri eklenmiş. Office 2019, kullanıcısının yine en çok kullandığı uygulama olarak bilgisayarında bulunacak gibi görünüyor.

Microsoft’un planına göre Office 2019 yıl sonuna doğru kullanıcıları için satışa çıkacaktır. Muhtemelen Office 365 kullanıcısı olmayanlar tarafından tercih edilecektir. Office 2019 test sürümüne Microsoft’un destek sayfasından ulaşılabilir.

Sizde işletmenizde Office 2018 kullanıcısıysanız hemen bt biriminize gidip 2019 sürümü yeni güncellemesini sisteminize yükleyebilirsiniz.

Şimdilik Windows10 işletim sistemi için desteği bulunan Office 2019 uygulamasının Mac OS işletim sistemi için desteği yıl sonuna kadar yayınlanması bekleniyor.