Samsung’dan uygun fiyatlı akıllı telefon; Galaxy J2 2018

galaxy j8 2018

Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Samsung, giriş segmentine hitap eden yeni bir modeli daha satışa sundu. Uygun fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken Galaxy J2 2018, Güney Koreli teknoloji devinin pazardaki payını arttırmasına önemli bir katkı sağlayabilir.

Galaxy J2 2018; sudan ucuz akıllı telefon

Samsung en çok akıllı telefon satan şirket olmasına karşın, iş kar marjlarına geldiğinde Apple’ın çok gerisinde kalıyor. Bu durumun temel sebebi Samsung’un satış yükünü giriş ve orta segmentteki cihazların çekiyor olması. Apple ise sadece üst segment cihazlar satışa sunduğu için kar marjını genel olarak üst seviyede tutuyor. Bunu basit bir karşılaştırmayla görmek mümkün.

Örneğin Samsung’un geçtiğimiz gün sessiz sedasız satışa sunduğu Galaxy J2 2018 modelini ele alalım. Bu telefonun fiyatı 123 dolar olarak belirlenmiş durumda. Peki Samsung’un bu telefondan elde edeceği kar ne kadar olacak? Muhtemelen en fazla 50 dolar.

Bir de işin Apple tarafına bakalım. Cupertino merkezli şirket yaklaşık olarak 500 dolara mal ettiği iPhone X’i 999 dolardan satıyor. Yani 500 dolarlık bir kar söz konusu. Arada 10 kata yakın fark var.

Dolayısıyla Galaxy J2 2018, çok fazla satsa bile Samsung’a önemli bir getirisi olmayacaktır. Bu arada giriş segmentindeki telefonun 4 çekirdekli Snapdragon yonga seti, 2GB RAM ve 16GB dahili depolamayla geldiğini de belirtelim. Ana kamerası 8MP olan cihazın, ön kamerası ise 5MP. 2600 mAh bataryadan beslenecek olan modelin ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı ise netlik kazanmış değil.

Galaxy Note7 FE Oreo güncellemesi yayınlandı