Microsoft, kişiselleştirilmiş yeni bir haber akışı sunacak

Microsoft, kişiselleştirilmiş yeni bir haber akışı geliştirdi

Microsoft, “Start” adlı yenilenmiş bir kişiselleştirilmiş haber hizmeti akışı sunuyor. Akış, Windows 10 görev çubuğuna ve Windows 11 widget’ları bölümüne yerleştirilecek. Özelliğe web, iOS ve Android uygulamaları ve Microsoft Edge’deki yeni sekme sayfası aracılığıyla da erişebilirsiniz. İşte detaylar.

Start özelliği, ilgi alanlarınıza göre uyarlanmış güncel bilgiler içeren bir haber akışı oluşturmak için Microsoft’un yapay zeka ve makine öğrenimi uzmanlığından yararlanacak. Dünya çapında 1.000’den fazla yayıncıdan haber küratörlüğü yapacak. Start özelliğini ne kadar çok kullanırsanız ve neyle ilgilendiğinizi belirtirseniz, özet akışı okumayı tercih ettiğiniz haberlere o kadar yaklaşan şeyler sunacak. İlgilenmediğiniz bir yayıncı veya hikaye gördüğünüzde uygulamaya bunu söyleyebilir veya istediğiniz zaman özet akışını iyileştirmek için Kişiselleştir düğmesine basabilirsiniz. Tercihleriniz Microsoft hesabınıza bağlı olacak. Bu nedenle hizmet, oturum açtığınız tüm platformlarda aynı deneyimi sunacak. Özellik, başlangıç, hava durumu, trafik, spor ve finans gibi belirli temel konular için bilgi kartları içerecek. Hangi alanda bilgi almak istiyorsanız onu seçip ilgili haberleri görebileceksiniz. Start, Microsoft News’in yerini alacak diyebiliriz.

Microsoft, kişiselleştirilmiş yeni bir haber akışı geliştirdi

Uygulamanın adı biraz kafa karıştırıcı olabilir. Start ismi “Başlat” olarak çevriliyor ve yüksek ihtimalle ülkemizdeki versiyonunda da bu isimle kullanılacak. Yine de Microsoft yeni özelliği hakkında iddialı açıklamalarda bulunup beklentiyi yükseliyor. Neticede size özel hazırlanmış bir haber akışı bilgi kirliliğinden kurtarabilir.

Samsung Galaxy S22 detayları belli olmaya başladı