Microsoft Game Pass ekosistemini büyütmek istiyor

Microsoft Game Pass ekosistemini büyütmek istiyor

Microsoft Xbox One ile birlikte startını verdiği Game Pass ekosistemini daha da genişletmek istiyor. Hatta bu konuda çeşitli iddialar da ortaya atılmış durumda. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Microsoft Game Pass ekosistemini büyütmek istiyor. Bilmeyenler için ufak bir tanımlamada bulunalım. Microsoft’un Game Pass sistemi, belli bir kütüphane içerisinde yer alan oyunların tamamına sınırsız bir erişim hakkı veriyor. Aylık abonelik sistemi ile çalışan bu sistemde, Game Pass’e üye olduğunuz anda, mevcut kütüphanede yer alan 100’ü aşkın oyundan istediğinizi indirip oynayabiliyorsunuz.

Game Pass’in en güzel yönlerinden birisi de kütüphane içerisinde yer alan oyunların sürekli yenileniyor olması. Bunun haricinde Microsoft imzası taşıyan yapımlar da ilk günden kütüphaneye ekleniyor. Bu da ayrı bir artı.

Microsoft Game Pass ekosistemini büyütmek istiyor

Microsoft Game Pass ekosistemini büyütmek istiyor

Microsoft şimdilik PC, Xbox ve bulut sistemi üzerinden hizmet veren bu sistemi, Nintendo ve Sony konsollarına da yaymak istiyor. Hali hazırda Sony cephesi bu fikre oldukça uzak. Fakat Nintendo tarafında bu fikre sıcak bakan yöneticilerin olduğu iddia ediliyor.

Elbette Nintendo konsollarına gelecek olan Game Pass sistemi Nintendo oyunlarını içermeyecek. Bunun yerine ağırlıklı olarak üçüncü parti yapımları içerecek. İşin kötü yanı ise Switch’te üçüncü parti yapımların hayli zayıf olması.

Yine de Game Pass ya da benzeri bir sistemin Switch’e gelmesi güzel olacaktır. Bekleyip göreceğiz.

Anker PowerPort III Pod 65W : Şarj sorununa hızlı çözüm