Nintendo ve Microsoft el sıkışmak üzere

nintendo

Konsol sektörünün iki dev ismi Nintendo ve Microsoft dev bir işbirliği için el sıkışmak üzereler. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Konsol sektörünün iki dev ismi Nintendo ve Microsoft yeni bir işbirliğine imza atıyorlar. Malum, Microsoft bu nesilde hedeflediği başarının çok gerisinde kaldı. Nintendo ise 2017’de satışa sunduğu Switch ile başarılı bir çizgi yakaladı.

Microsoft ve Nintendo, Game Pass için güçlerini birleştiriyor

Microsoft’un bu nesildeki en büyük kazancı ise Xbox Game Pass isimli servisi oldu. Kullanıcıların her ay belli bir ücret ödeyerek, kütüphane dahilindeki tüm oyunlara ücretsiz ve sınırsız erişim hakkı elde ettiği Game Pass, şimdiden geleceğin en önemli servislerinden biri olarak gösteriliyor.

Görünen o ki Microsoft’un amacı bu servisi tüm konsollarda kullanılabilir hale getirmek. Hali hazırda Nintendo ile bu konuda önemli adımlar atılmış durumda. Eğer anlaşma sağlanırsa Game Pass sistemi Nintendo Switch için de gelecek. Hatta bu servis ile birlikte Halo ya da Gears of War serisinin bazı oyunlarının Switch için gelebileceği söyleniyor. Elbette bu iddiaların hiç biri henüz kesinlik kazanmış değil.

Microsoft’un E3’te Game Pass ile ilgili büyük bir duyuru yapacağına kesin gözüyle bakılmakta. Eğer söylentiler doğru çıkarsa Microsoft’un Nintendo ile olan ortaklığını E3 2019’da açıklayacağını söyleyebiliriz. Tabi ki yine de resmi açıklamalar gelene kadar konu hakkında açık söylemlerde bulunmak doğru olmayacaktır.

Anthem inceleme puanları yayınlandı! Büyük hayal kırıklığı