Performans Testi Microsoft’u Yalancı Çıkardı

microsoft edge

YouTube kanalı Linus Tech Tips’in performans testi Microsoft’u yalancı çıkardı. Şirketin yeni internet tarayıcısı Edge söylendiği kadar batarya dostu olmayabilir.

Bildiğiniz gibi Internet Explorer artık eskisi kadar popüler değil. Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi güçlü rakiplerine ayak uyduramayan Explorer’un pazar payı her geçen gün biraz daha azalıyor. Microsoft da bu durumun farkında olduğu için Windows 10’la birlikte yepyeni bir internet tarayıcısı çıkardı. Edge adını taşıyan bu yeni tarayıcının Chrome ve Firefox ile yarışması bekleniyordu.

Edge’in tanıtımını yapmak için tarayıcının performansını ön plana çıkaran Microsoft, Edge’in özellikle mobil cihazlardaki performansına odaklandı. Amerikalı teknoloji devi yayınladığı performans testi sonuçlarıyla Edge’in batarya kullanımında Chrome ve Firefox’tan daha iyi olduğunu iddia etti. Ancak yapılan bağımsız bir performans testi şirketi yalancı çıkardı. YouTube kanalı Linus Tech Tips’in yaptığı performans testleri Edge’in aslında batarya tüketiminde iddia edildiği kadar iyi olmadığını ortaya çıkardı. Yapılan testlere göre bataryayı en az götüren internet tarayıcısı hala Google Chrome.

Meizu Pro 7 ve Pro 7 Plus’ın Özellikleri Sızdırıldı