Microsoft Cortana’yı Tanıttı!

cortana

Windows Phone 8.1 ile hayatımıza girecek olan en önemli yenilikler arasında yer alan dijital asistan Microsoft Cortana, Apple’ın Siri’si ve Google Now ile benzer özellikler içeriyor.

Build etkinliği kapsamında tanıtılan Microsoft Cortana, Windows Phone ekosistemindeki en önemli eksiklikler arasında gösterilen dijital asistan tanıtıldı. iOS cihazlarda yer alan Siri ve Android cihazlarda yer alan Google Now ile benzer özellikleriyle dikkat çekti.

cortana2

Bir akıllı telefonun yerine getirdiği herşeyi yapabilen Cortana, Skype, Hulu Plus ve Facebook gibi üçüncü parti yazılımlar ile etkileşime geçebiliyor. Sesli komut aracılığıyla sesli aramalar, içerik aramaları gerçekleştirebilen Cortana, alarm ve randevu kaydıda yapabiliyor. Diğer yandan e-postaları okuyabilen dijital asistan, Foursquare ve Bing gibi uygulamalar aracılığıyla daha fazla bilgi elde edebiliyor.

Zaman geçtikçe size tanıyan Cortana ile daha fazla vakit geçirecek, konumunuza bağlı olarak etkinliklerden haberdar edecek. Üstelik istediğiniz an konumunuza yakın lokanta, alışveriş merkezleri ve diğer mekanları kullanıcıya aktaracak.

İlk olarak Amerikalı kullanıcıların beğenisine sunulacak olan Cortana beta, kısa bir zaman diliminde dünya genelinde tüm Windows Phone kullanıcılarının hizmetine sunulacak.

Sizde Cortana, Siri ve Google Now’ı geçebilecek mi?