Cortana’yı Masaüstünde Gördünüz mü?

Cortanayi Masaustunde Gordunuz mu

Apple’ın sanal asistanı Siri’ye rakip olarak gelen teknoloji devi Microsoft’un sanal asistanı Cortana, Windows 10 Beta içinde çalışma şekline dair video yayınlandı.

Her geçen gün gelişen sistemler ile hayatımıza girmeye başlayan dijital asistanlar alanında rekabet kızışmaya başladı.

Cortana'yi Masaustunde Gordunuz mu

Teknoloji devi Microsoft dijital asistanı Cortana’yı Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya kullanıcılarının beğenisine sunduğunu yeni açıklamışken, henüz Windows 10 işletim sisteminin Beta sürümünde geliştirilmesi devam eden Cortana için masaüstü bilgisayarlarda nasıl çalışacağını gösteren yeni bir video yayınlandı.

Arayüzü ve kullanım özellikleri henüz tamamlanmayan Cortana için Microsoft oldukça ilerlemiş görünüyor. Meşhur Halo video oyun serisinde yer alan yapay zeka karakterden esinlenerek geliştirilen Cortana mobilde olduğu gibi masa üstünde de yardımcı olmaya hedefliyor.

Dijital asistan Cortana ile çeşitle aramalar yapılabilirken, e-posta ve mesajlar dikte ettirilebiliyor. Takvime ekleme yapma, uygulama çalıştırma ve daha birçok özelliklere sahip olacak. Videoda gördüğümüz kadarıyla dijital asistanın çalışması hala stabil değil. Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 piyasaya çıkmaya hazır olduğunda, dijital asistanda hazır olacak gibi görünüyor.

İşte yayınlanan o video;

Google Translate’te İnanılmaz Özellik!