Microsoft Cortana Windows 8.1’e de Taşınacak

Microsoft Cortana Windows 8.1e de Taşınacak

Microsoft’un Nisan ayında düzenlenen BUILD 2014 kapsamında tanıttığı kişisel akıllı asistanı Microsoft Cortana, Windows 8.1 kullanıcılarına da sunulacak.

Aralarında en popüleri Apple’ın Siri’si olan kişisel akıllı asistanların sayısı artmaya devam ediyor. Samsung, LG ve Google gibi teknoloji devleri kendi akıllı asistanlarını kullanıcılarına sunarken, bu alanda Siri’ye önemli bir rakip olabilecek Microsoft Cortana da Nisan ayında düzenlenen BUILD 2014 konferansı sırasında Microsoft tarafından görücüye çıkarılmıştı.

Microsoft_Cortana

Windows Phone 8.1 işletim sistemli cihazlara yönelik olarak hazırlanan Microsoft Cortana‘nın beta versiyonu şu sıralar Kuzey Amerika’da kullanılıyor ve yakında diğer bölgelerdeki Windows Phone kullanıcılarına da sunulması bekleniyor. Ancak Cortana’nın Microsoft tarafından tanıtıldığı günden beri konuşulan bir diğer konu da, akıllı asistanın Windows kullanıcılarına sunulup sunulmayacağıydı. Konuyla ilgili nihayet ilk açıklamalar geldi Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Microsoft çalışanı, Cortana‘nın Windows 8.1 kullanıcılarına da sunulacağını doğruladı.

LG G Prime İçin Hazırlıklar Sürüyor