Microsoft, Apple’ı solladı! En değerli şirket oldu

Microsoft, Apple'ı solladı! En değerli şirket oldu

Microsoft, Cuma günü Apple’ın piyasa değerini geçerek dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu. İşte detaylar.

Değişiklik, Apple’ın güçlü sonuçlar yayınladığı ancak tedarik zinciri kısıtlamaları yüzünden 6 milyar dolar kaybettiğini açıkladığı raporun ardından geldi. Şirket kazanç raporunu geçtiğimiz perşembe açıklamıştı. Salı günü Microsoft, Office, Windows ve bulut ürünleri tarafından artırılan olumlu kazançları da paylaştı.

CNBC’ye göre Cuma günkü piyasa kapanışında, Microsoft’un piyasa değeri neredeyse 2,49 trilyon dolardı, Apple’ınki ise yaklaşık 2,46 trilyon dolardı. Bu, Microsoft’un Apple’ı ilk geçişi değil; Windows üreticisi, 2018’de 2010’dan bu yana ilk kez ve Temmuz 2020’de bir kez daha Apple’ın piyasa değerini aştı. (Alphabet, Apple’ın 2016’daki piyasa değerini geçerek tacı da Apple’dan almıştı.)

Microsoft, Apple'ı solladı! En değerli şirket oldu

Ancak Apple, 2018’de 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi ve sadece iki yıl sonra 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk ABD şirketi olarak bir süredir pazarlarda lider durumda. Sonuçta iPhone hala çok başarılı bir ürün. Dolayısıyla Apple’ın yakın zamanda dünyanın en değerli şirketi ünvanını geri alması ihtimal dışı değil. Yine de kısa bir süreliğine de olsa Apple’ın listede yerini başkasına kaptırdığını görmek şaşırtıcı. Şirket şu ana kadar çalışmalarında hep lider konumundaydı. Bundan sonraki kazanç raporlarında durumun ne olacağını görmek şaşırtıcı olacak diyebiliriz.

TCL, TV’ler için dünyanın ilk 75 inç 8K 265Hz ekran teknolojisini piyasaya sürüyor