Mi Smart Band 6 NFC nihayet Avrupa’da

Xiaomi, Eylül ayındaki lansman etkinliğiyle Mi Smart Band 6 NFC’nin Avrupa’ya doğru yola çıkacağını duyurmuştu. Grubun NFC olmayan varyantı Mart ayından beri satılıyordu ancak şimdi NFC varyantı da satın alınabilir hale geldi.

Mi Smart Band 6 NFC, Mastercard ile yapılan ortaklık sayesinde bilekten ödeme desteğini beraberinde getiriyor. Seri aslında hala tüm Avrupa’da mevcut değil ve en azından şimdilik… Xiaomi’nin İtalyan mağazasında ve Amazon İtalya’da ( Notebookcheck aracılığıyla ) 54.99 € (~ 64 $) karşılığında satıldığı İtalya ile sınırlı .

Xiaomi daha önce, Mi Smart Band 6 NFC’yi ikinci yapan, küresel izleyiciler için ilk NFC özellikli fitness takipçisi olarak Mi Band 4 NFC’yi piyasaya sürmüştü. Çin’de, bandın hem NFC hem de NFC olmayan varyantları aynı anda kullanıma sunuldu.

Mi Smart Band 6 NFC nihayet Avrupa'da

Bankaların NFC tabanlı ödeme sistemini desteklemesini sağlamakla ilgili muhtemelen sıkıcı bir süreç nedeniyle Xiaomi’nin geri kalması muhtemeldir. Bu nedenle, Xiaomi, Mi Smart Band 6 NFC’yi Avrupa’da daha fazla ülkede kullanıma sunmayı gerçekten planlıyorsa, zaman alacağını belirtelim. Ülkemize de kısa bir süre içinde gelmesi bekleniyor.

Mi Smart Band6 NFC, NFC teknolojisinin eklenmesi dışında NFC olmayan kardeşiyle aynı görünüyor. Hal böyle olunca da 1.56 inç AMOLED ekran, 5 ATM su geçirmezlik ve 14 güne kadar dayandığı iddia edilen 125 mAh LiPo pil ile geliyor. Grup ayrıca Amazon Alexa ses kontrolünü, PPG kalp atış hızı sensörünü, 30 spor modunu ve Bluetooth 5.0’ı da destekliyor.

HarmonyOS 150 milyon kullanıcıya ulaştı