Samsung The Frame – 65 inç 4K Smart TV incelemesi

Samsung The Frame - 65 inç 4K Smart TV incelemesi

#İŞBİRLİĞİ

Yıllardır evlerin vazgeçilmezleri olan televizyonlar, değişen ihtiyaçlar ve gelişen teknolojinin de katkılarıyla hiç olmadığı kadar fonksiyonel ve eğlenceli bir hale büründüler.  Günümüzde hemen her evde bir akıllı televizyon var. Ama öte yandan, bunun ötesine geçmek isteyen, kaliteli görüntü ve özelliklerin yanında daha başka ihtiyaçlara gereksinim duyan kullanıcılar da var. Yeni üretilen Samsung The Frame televizyonları, zihinlerdeki televizyon algısını farklı boyutlara taşıyor. Artık televizyonunuz, aynı zamanda evinizin ya da ofisinizin dekorasyonuna katkı sağlayan, kimi zaman sizi derin düşüncelere iten bir sanat eseri.

Samsung The Frame: Hem televizyon hem bir sosyal medya aracı hem de ev dekorasyonunuza katkı sağlayan bir tablo

The Frame, ev dekorasyonunuzdaki en önemli ve uyumlu oyuncu olabilir. Yaşam tarzınıza saygı duyan, kendini buna göre adate eden, çalışırken, hatta kapalıyken dahi tamamlayıcı rollerini sergilemeyi sürdürebilen bir ürün.

Frame’in içinde dünyaca ünlü sanatçılar tarafından hazırlanan birçok tasarım yer alıyor. Bunlar arasından size uygun olanları anında seçip aktifleştirebileceğiniz gibi Samsung’un Sanat Mağazası’na da uğrayarak yeni esere göz atabilirsiniz. Tabii ki hepsi bu da değil. Bir USB bellek ya da akıllı telefonunuz aracılığıyla da çektiğiniz fotoğrafları ya da beğendiğiniz tasarımları televizyonunuza ekleyebilir, daha sıcak bir görüntü ortaya çıkarabilirsiniz.

The Frame, yani çerçeve, adından da anlaşılacağı üzere özel çerçeveli tasarıma sahip. Bu çerçevelerin farklı renk seçenekleri (ceviz, bej, ahşap ve beyaz) bulunuyor ve mıknatıslı mekanizmaları sayesinde televizyonunuzun çehresini rahatlıkla sarabiliyor. Sadece birkaç saniyelik uğraşla yepyeni bir tabloya kavuşabilirsiniz.

Öte yandan, televizyonun neredeyse görünmez incelikte bağlantı kabloları var. Böylelikle “fazlalık” oluşturacak, kötü görüntü oluşturacak bir tablo karşınıza çıkmıyor. Ayrıca duvara asmak için hazırlanan aparatı da çok kullanışlı. Tıpkı bir resim çerçevesi asıyor gibi televizyonunuzu da konumlandırarak ev dekorasyonunuza artı puan sağlayabilirsiniz.

Görüntü kalitesi

Öncelikle, televizyonun görüntü kalitesi gerçekten üst düzeyde. Piyasada 4K olarak nitelendirilen, ancak gerçek 4K çözünürlük sunmayan birçok TV modeli mevcut. Samsung ise, 4K standartlarını yerine getiren bir marka ve bu üründe de faydalarını görebiliyoruz.

4K Ultra HD, FullHD’ye kıyasla 4 katı fazla piksel sunuyor. 3840×2160 çözünürlük yani. Bunun yanına daha zengin görüntü sunumu için HDR teknolojisini de eklediğimizde tam anlamıyla bir medya merkezine sahip olduğumuzu söyleyebiliriz.

4K ve HDR teknolojilerinin önemi gerçekten çok büyük. Örnek vermemiz gerekirse, yeni nesil konsollar 4K çözünürlüklü oyun teknolojilerini destekliyor. Sinema tarafına baktığımızda da 4K Blu-Ray film yelpazesinin her geçen gün biraz daha arttığı görüyoruz. Dolayısıyla Samsung The Frame, uzun vadeli bir çözüm ortağı.

Cihazla birlikte gelen ve hem tasarıma hem de dekorasyona tamamlayıcı katkı sağlayan kutusunda birçok bağlantı seçeneği bulunuyor. Tabii Frame’in Samsung’’un Tizen işletim sistemiyle geldiğini belirtelim. Oldukça kullanışlı ve performanslı bir arayüze sahip ve bu sayede isterseniz yayınları takip edebilir, isterseniz internette gezintiye çıkabilir, isterseniz kurulu uygulamalarla farklı sulara yelken açabilir, isterseniz de cihazınıza bağladığınız oyun konsoluyla oyun keyfi yaşayabilirsiniz.

O an için odadan çıkmanız gerekti diyelim. Televizyon, özel sensörleri sayesinde karşısında kimsenin olmadığını fark ediyor ve hemen sanat moduna geçiş yapıyor. Böylelikle televizyonunuz, ev dekorasyonunuzu tamamlayıcı bir sanat tablosu halini alıyor.

Samsung The Frame - 65 inç 4K Smart TV incelemesi
Samsung The Frame – 65 inç 4K Smart TV incelemesi

Tek kumanda ile her şeyi halledin – All in One Remoute Control Samsung The Frame

Televizyonla gelen kumanda, gerçekten kolaylıkla birçok işi tek başına halledebiliyor. Kumandanın üzerindeki az sayıdaki tuş, kafanız karışmadan birçok işlemi yapabilmenize imkan sağlamış. Bunun yanında, isterseniz Samsung telefonunuzu televizyonla eşleştirerek yeni bir kumandaya daha sahip olabilir, tabii ki telefonunuzun ekranını televizyona da aktarabilirsiniz. SmartView özelliğinin gayet performanslı çalıştığını belirtmeliyiz.

Son sözlere gelecek olursak…

Samsung, bu ürününde teknoloji ile sanatın dokunuşlarını bir arada sunuyor. Başarılı görüntü kalitesi ve performansı yapısının yanında, ev dekorasyonunuza uyumlu yapısı sayesinde de The Frame’in diğer televizyonlardan ayrıldığını söyleyebiliriz. 65 inç versiyonunu incelediğimiz televizyonunun 55 inç versiyonunun olduğunu da belirtelim.

Samsung The Frame özellikleri ve satış fiyatı

Ekran boyutu ve çözünürlüğü: 65 inch, UHD (3840×2160)
Çerçeve renk seçenekleri: 3 renk. Beyaz, Bej ve ceviz (Ayrı olarak satılıyor)
Görüntü motoru: UHD Up-Scaling
HDR: Var
Ses çıkış: 40W
İşlemci: 4 çekirdekli
Dijital tuner: DVB-T2CS2
Dahili Uydu Alıcı (UHD /HD): UHD
Akıllı kumanda: Var, All in One Remoute
HDMI sayısı: 4 tane
USB bağlantı sayısı: 3 tane
Satış fiyatı: 65 inç 11999 TL, 55 inç 7999 TL…

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Geçmişten günümüze Asus Zenfone serisi