Metal gövdeli Nokia modeli görüldü!

metal govdeli nokia 1

Metal gövdeli Nokia akıllı telefon görselleri ortalığı karıştırdı. Efsane geri mi dönüyor?

2013 yılında Microsoft tarafından satın alınan dünyanın en popüler telefon üreticilerinden biri olan Nokia pazara geri mi dönüyor? Kısa bir süre önce basına sızan yeni bir telefon, firmanın geri dönmeye hazırlandığına işaret edebilir.

Metal gövdeli Nokia görüldü!

Sızıntıların kaynağı Baidu. Ancak cihazın detayları henüz belli değil. Bazı görsellerde cihazın HTC One A9 modeline benzediğini belirtelim. Özellikle bu gizemli modelin arkası, Nokia logosu olmadan tam anlamıyla bir HTC One A9.

Dikkat çeken detaylardan bir diğeri ise metal gövde tasarımı. Nokia, akıllı telefon denemelerinde metal gövdeli tercih etmiyordu. Ancak geriye dönüş metal gövdeyle olabilir. Firmanın bu şekilde üst seviye cihazlar duyuracağını iddia edenler de var. Finlandiya merkezli şirket büyük bir bölümünü Microsoft’a sattıktan sonra piyasadan elini çekmiş ve sınırlı sayıda servise devam etme kararı almıştı. Windows Phone işletim sistemi kullanan Lumia serisi cihazlardan da beklediğini bulamayan firma, Android işletim sistemiyle 2016 yılı içerisinde yeniden bekleniyor. Metal gövdeli Nokia modelinin yanında ise bir phablet dikkat çekiyor. Bu cihaz da en az metal gövdeli Nokia modeli kadar dikkat çekici. Ancak teknik özellikler konusunda henüz bir bilgi yok.

Görsellerdeki cihazın henüz bir prototip olduğunu söyleyenler var. Ancak MWC 2016’ya sayılı günler kala bu iddia biraz zayıf kalıyor. Sürpriz bir şekilde Nokia, Barselona’da düzenlenecek etkinlikte karşımıza çıkabilir.

metal-govdeli-nokia-2

Apple, Avrupa’daki ilk iOS uygulama geliştirme merkezini açtı