Samsung Galaxy A9 tekrar görüldü!

samsung galaxy a9 sm a9000

Tamamı metal gövdeli ilk Samsung model ailesi olan Galaxy A, en büyük üyesine kavuşacak. Samsung Galaxy A9 SM-A9000 modeli, 5.5 inçlik ekran boyutuyla bir internet sitesinde görüntülendi.

samsung-galaxy-a9-sm-a9000

Uzun bir süre metal gövdeli telefon üretmeyen Samsung, geçtiğimiz 2014 yılında Galaxy A serisi ile karşımızda çıkmıştı. Galaxy A3, A5 ve A7 ile ilk kez metal gövdeli Android telefon üreten Samsung, şimdi bu model ailesini genişletiyor. Geçtiğimiz Mart ayında üç yeni modelin ekleneceği bilgisi basına sızan bu seri, en büyük üyesine kavuşacak.

Son iki aydır, Galaxy A9 isimli yeni bir modele ait söylentiler gündeme geliyor. Ancak bu sefer Galaxy A9, Zauba isimli internet sitesinin tedarik zincirinde görüntülendi. Yani modelin satışa çıkması için geri sayım başladı diyebiliriz. Henüz hangi ülkelerde satışa çıkacağı belli olmasa da Galaxy A serisinin ülkemizde de olması sebebilye, modelin Türkiye’de satışa çıkmasını bekleyebiliriz.

Samsung Galaxy A9 modeli, SM-A9000 şeklinde bir model numarasına sahip olacak. 200-250 Dolar arasında bir fiyat etiketiyle satışa çıkacak olan model, 5.5 inç büyüklüğünde ve 1080 x 1920 (Full HD) çözünürlük sunan ekrana sahip. Snapdragon 620 yongasından güç alacak olan modelde 1.8 GHz hıza sahip sekiz çekirdekli bir işlemci ve Adreno 510 GPU kullanılıyor. 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanıyla model, orta ve üst seviye arasında konumlanacak. Gerek fiyatı gerekse teknik özellikleri ile dikkat çekecek olan Galaxy A9, Samsung’un fiyat/performans modellerinden biri olarak karşımıza çıkabilir.

En ilginç 5 Android telefon!