Instagram dolandırıcısı bir podcast’te yaptıklarıyla övündükten sonra yakalandı

Instagram dolandırıcısı bir podcast'te yaptıklarıyla övündükten sonra yakalandı

Kurbanlarının Instagram gibi sosyal medya hesaplarını kullanarak hackleme yapan ve bununla övünen adam yakalandı. İşte tüm detaylar.

No Jumper podcast’inde yer alan bir konuk, federal suçlamalarla karşı karşıya kalabilir. Yetkililerin sosyal medya hackleme sitesi unlocked4Life.com’u yönettiğini iddia ettiği ve “Dani” ve “Unlocked” olarak da bilinen Idriss Qibaa, ABD’nin Nevada’daki Başsavcılığı tarafından eyaletler arası iletişim yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla iki ağır suçla karşı karşıya bulunuyor. 404 Media’nın ele geçirdiği belgelere göre iki mağdura ve aile üyelerine kısa mesaj yakalama ile ilgili bildirim gönderildi bile. Instagram hesaplarını kullanarak insanları mağdur eden adam podcast yayınında bununla övünerek kendi ayağına sıkmış olabilir.

Instagram dolandırıcısı bir podcast'te yaptıklarıyla övündükten sonra yakalandı

Müfettişler, 25 Temmuz’da Qibaa’ya karşı kapalı şikayette bulundular ve federal mahkeme kayıtlarına göre, kendisi de ilk kez mahkemeye çıktığında ertesi Pazartesi günü bir tutuklama emri çıkardı. Suç duyurusunda, FBI’ın 1 Nisan’da bir ihbar aldığı ve o zamandan beri Instagram hackerını yakından izlediği duyuruldu. Ocak ayında “Dani” takma adıyla anılan Adam Grandmaison olarak da bilinen Adam22’nin sunduğu No Jumper podcast’inde yer almasıyla olaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. Qibaa, 200’den fazla mağdurun sosyal medya hesabını kullanarak onları sayfalarından kilitleyeceği ve yeniden erişim için ücret alacağı bir mali planın ana hatkarını podcastte anlattı. Ayrıca faaliyetlerinden ayda yaklaşık 600.000 dolar kazandığıyla övündü. Qibaa podcast’te “Instagram ve Telegraph’ınızdan ayda 2 milyon dolar kazanıyoruz” diyor.

Black Ops 6’da Zombi Modu Olacak Mı? Beklenen Açıklama Geldi