Meta, 402 milyon AB para cezasıyla karşı karşıya

Meta bünyesinde beklenmeyen işten çıkarım!

Meta, Avrupa’nın Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni (GDPR) ihlal eden bir suçla karşı karşıya. Şirket, Instagram’da çocukların gizlilik ayarlarını ele alış şekli yüzünden İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından 405 milyon € (402 milyon $) para cezasına çarptırıldı. İşte detaylar.

Politico’dan gelen bir rapora göre, Avrupa’nın GDPR yasalarından çıkan en büyük ikinci para cezası ve düzenleyici tarafından Meta şirketine verilen üçüncü ve en büyük para cezası verildi. DPC’den bir sözcü cezayı doğruladı ve kararla ilgili ek ayrıntıların önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi. Ceza, fotoğraf paylaşım uygulamasının çocuklar tarafından işletilen hesaplardaki gizlilik ayarlarından kaynaklanıyor. DPC, Instagram’ı çocukların e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi kişisel verileri herkese açık hale getiren işletme hesaplarını kullanmasıyla ilgili olarak araştırıyordu. Soruşturma ayrıca Instagram’ın gençler de dahil olmak üzere tüm yeni hesapları herkese açık hale getirme politikasını da kapsıyordu.

Meta,402 milyon AB para cezasıyla karşı karşıya

Bir Meta sözcüsü Politico’ya yaptığı açıklamada, “Bu soruşturma, bir yıldan fazla bir süre önce güncellediğimiz eski ayarlara odaklandı ve o zamandan beri gençlerin güvende kalmasına ve bilgilerinin gizli kalmasına yardımcı olacak birçok yeni özellik yayınladık.” Instagram’a katıldıklarında hesapları gizli olarak ayarlanır, böylece yalnızca tanıdıkları ne paylaştıklarını görebilir ve yetişkinler onları takip etmeyen gençlere mesaj gönderemez. Soruşturmaları boyunca DPC ile tam olarak ilgilendik ve nihai kararlarını dikkatlice gözden geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Huawei Mate 50 Serisi Kılıflar Üzerinden 5G Desteği Sunabilir