Meta işe alım sürecini dondurdu!

Facebook Haber Kaynağı için şok iddia! Aylardır yanlış çalışıyormuş

İşe alımların dondurulması, çalışanların işten çıkarmaların yaklaşmakta olduğundan korkmasına neden olurken, CEO Mark Zuckerberg salı günü yaptığı bir iç toplantıda işten çıkarmaların planlanmadığını söyledi, fakat sözlerine “Burada oturup, işler değiştikçe bunu yeniden gözden geçirmek zorunda olmayacağımıza dair kalıcı bir söz veremem” ifadesini de ekledi.

Meta işe alım sürecini dondurdu! CEO sözlerine şu şekilde devam etti. “Ama size söyleyebileceğim şu ki, bugün oturduğumuz yer itibariyle beklentimiz bunu yapmak zorunda olmayacağımız. Bunun yerine, temelde yaptığımız şey, büyümeyi zamanla yönetilebilir olacağını düşündüğümüz seviyelere çevirmektir.”

Meta işe alım

Meta‘nın liderleri son günlerde belirli ekiplere yeni mühendisler alamayacaklarını veya şirket içi transferler alamayacaklarını söylemeye başladılar. Meta’nın hisse senedi fiyatı bu yıl %43 düşerken, bu belirli ürünlerin para kazanmadığının veya yatırım yapmaya devam edecek kadar stratejik olarak önemli olmadığının bir işareti.

Meta işe alım

Meta işe alım sürecini dondurdu!

Facebook Dating and Gaming, Messenger Kids, Commerce ekibi ve pandemi sırasında Zoom ile daha iyi rekabet edebilmek için görüntülü ve sesli arama özellikleri oluşturmak için oluşturulan Remote Presence ekibi dahil olmak üzere ürün ekipleri bir mühendislik alımlarının ertelenmesinden zaten etkilendi.

Meta işe alım

Meta sözcüsü Joe Osborne, mühendis alımlarının belirli ekipler için ertelendiğini doğruladı ve şirketin hala makine öğrenimi ve AI rolleri için aktif olarak işe alım yaptığını söyledi: “Şirket genelindeki temel öncelikleri değerlendiriyor ve özellikle temel işimiz Reality Labs ile ilgili olduğundan enerjimizi buna yöneltiyoruz.”

Xbox Game Pass kütüphanesi için güncel liste yayınlandı