Meta evrensel bir tercüman oluşturmak istiyor

Meta evrensel bir tercüman oluşturmak istiyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketinin Metaverse olarak adlandırılan geleceğe yönelik vizyonunu açıkladı. Meta’nın araştırma bölümünün, dijital evrende kullanıcıların AI ile etkileşimlerini kolaylaştırabilecek evrensel bir çeviri sistemi üzerinde çalıştığını belirtti. İşte detaylar.

Meta CEO’su Zuckerberg, “Buradaki büyük hedef, bilgiyi tüm modalitelerde birleştirebilen evrensel bir model oluşturmaktır. Yeni hedeflerimizle yepyeni mimariler, eğitim yöntemleri ve algoritmaları sağlanacak” ifadelerini kullandı. Zuckerberg, Facebook’un sürekli olarak dünya çapında daha fazla insanın internete erişmesini sağlayan teknolojiler geliştirmeye çalıştığını ifade etti. Bu çabaların Metaverse’e de dönüşeceğinden emin olduğunu belirtti.

Meta evrensel bir tercüman oluşturmak istiyor

Zuckerberg inşa ettikleri çeviri sistemi ile ilgili “İnsanlar sanal dünyalar arasında ışınlanmaya başladığında ve farklı geçmişlere sahip insanlarla bir şeyler deneyimlemeye başladığında özellikle önemli olacak” ifadelerini kullandı. “Artık hangi dili konuştuğumuz veya nereden geldiğimiz önemli değil, birbirimizle iletişim kurabileceğimiz yeni bir standart belirleme şansımız var. Ve eğer bunu doğru yaparsak çok yol kat edeceğiz. Artırılmış Gerçeklik insanları küresel ölçekte bir araya getirmede kilit nokta olacak” ifadelerini ekledi.

Meta’nın planı şimdilik yolunda gidiyor. İlk olarak Meta, Mark  Zuckerberg’e göre “öğrenilecek çok fazla metin olmasa bile her dili” öğrenebilen bir çeviri sistemi olan No Language Left Behind’ı geliştiriyor. “Avusturya’dan Uganda’ya ve Urduca’ya kadar her şeyi, en gelişmiş sonuçlarla verebilecek bir model oluşturuyoruz.”

Bu fiyata böyle SUV yok! İşte 2022 model Captur!