Meta, çapraz uygulama mesajlaşmasını sonlandırabilir

çapraz uygulama mesajlaşma

Kullanıcıların hangi uygulamayı kullandıklarından bağımsız olarak birbirlerine mesaj göndermelerine ve arama yapmalarına olanak tanıyan çapraz uygulama mesajlaşma özelliği Ekim ayı ortasında sonlandırılabilir.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi, @alex193a olarak da biliniyor, geçtiğimiz günlerde Meta’nın Instagram ve Facebook Messenger arasında uygulamalar arası mesajlaşmayı  ( çapraz uygulama mesajlaşma) durdurmayı planladığını ortaya çıkardı. Paluzzi’ye göre, bu özellik Ekim ayı ortasında kullanımdan kalkacak.

Duyuru ve Etkileri Alessandro Paluzzi tarafından X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre Instagram, Ekim ayının ortasından sonra kullanıcıların Facebook arkadaşlarıyla sohbet etmesine izin vermeyi bırakacak. Ekran görüntüsünde “Ekim ayının ortasından sonra Instagram’da Facebook arkadaşlarınızla sohbet edemeyeceksiniz. Bu sohbet salt okunur hale gelecektir. Sohbete devam etmek için Messenger veya Facebook’ta yeni bir sohbet başlatmak gerekecek.

çapraz uygulama mesajlaşma

Bu mesaj, çapraz uygulama mesajlaşma özelliğinin kapatma sonrasında kullanıcıların artık Instagram’da Facebook arkadaşlarıyla aktif sohbet edemeyeceklerini ima ediyor. Bunun yerine, bu konuşmalar arşivlenecek ve yalnızca okunabilecek. Meta’nın gelecekte bu konuşmaları silmeyi planlayıp planlamadığı belli değil.

Meta, Eylül 2020’de Instagram ve Messenger arasında uygulamalar arası mesajlaşmayı başlatmıştı. Amaç, kullanıcıların iki uygulama arasında geçiş yapmak zorunda kalmadan mesajlara yanıt vermesini ve arkadaşlarıyla sohbet etmesini kolaylaştırmaktı. Başka bir deyişle, Instagram kullanıyorsanız ve Messenger’da bir mesaj aldıysanız, yanıt vermek için Instagram’dan çıkıp Messenger’ı açmanız gerekmiyordu. Bu özellik, sohbetinize kesintisiz devam etmenizi sağlıyordu. Aynı durum Facebook kullanırken Instagram DM’lerine yanıt vermek için de geçerliydi.

Meta, bu özelliğin durdurulmasıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Meta’nın uygulamalar arası mesajlaşmayı kapatma kararının kullanıcıları nasıl etkileyeceğini sadece zaman gösterecek.

Hindistan şimdi de gözünü Güneş’e dikti