Meta bir uygulamanın fişini çekti

Meta bir uygulamanın fişini çekti

Meta çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir özellğinin fişini çekti. Şirketin deneysel Tuned uygulaması kapanıyor. İşte detaylar.

Gizmodo, Meta platformunun 19 Eylül’de Tuned’i kapattığını ve çiftlere özel tasarolanan uygulamaya kaydolma girişimlerinin artık hatalar ürettiğini bildirdi. Şirket, kapatma nedenleri konusunda utangaç davranmadı. Bir sözcü, Engadget’a yaptığı açıklamada, şirketin Yeni Ürün Deneme ekibinin uygulamaları çok düşünmeden kapattığını söyledi.

Meta bir uygulamanın fişini çekti

Meta’nın NPE Ekibi, partnerlere duygularını, aşk notlarını, meydan okumaları ve müzik akışlarını paylaşabilecekleri “özel bir alan” sağlamak için Nisan 2020’de Tuned’ı başlatmıştı. COVID-19 pandemisinin başlangıcı göz önüne alındığında zamanlama uygundu. Teoride bu, uzaktaki çiftlerin şahsen bağlantı kuramadıklarında bağlarını güçlendirmelerine yardımcı oldu.

Ancak uygulamayı kaç kişinin kullandığı belli değil. Meta, başlangıçta yalnızca iOS’a yönelik yazılımı Android’e getirip Tuned’i yakınlaşmak için kullanan “birçok çift” olduğunu söylese de, Tuned’in Facebook veya Instagram beğenilerine kıyasla niş bir ürün olarak kaldığına dair çok az şüphe var. Ne de olsa, bu uygulamayı ilk kez duymanız için iyi bir şans var. Platform, deneysel uygulamaları rutin olarak kapattı ve ilgi görmediklerinde daha yüksek profilli uygulamaları bile devre dışı bıraktı. Bu kapanışlar, şirketin kaynak tasarrufu yapmasına ve daha popüler platformlara odaklanmasına yardımcı olacak. Mevcut haliyle, Tuned, dikkatini sosyal ağdan meta veriye çeviren bir teknoloji devi için önemli bir hamleydi.

Galaxy S22 yeni renk modeli ile kullanıcıların karşısına çıkıyor