Google Haritalar artık 3D görüntüler sunuyor

Google Haritalar artık 3D görüntüler sunuyor

Google Haritalar için geliştirilen 3D “sürükleyici görünümü” tamamen kullanıma sunulmadı. Ancak bugünden itibaren göz atılabilir durumda. İşte detaylar.

Şirket, San Francisco’daki Alcatraz, Londra’daki Big Ben ve New York City’deki Empire State Binası dahil olmak üzere 100’e yakın ünlü simge yapının havadan görüntülerini sunan Android ve iOS için Google Haritalar uygulamasına güncellemeler sunuyor. Bu özellik, gerçekçi 3D görünümler oluşturmak için yapay zekayı milyarlarca görüntüyle (uydu ve Sokak Görünümü çekimleri dahil) birleştirecek. Google bunu turistler için bir önizleme aracı olarak sunuyor, ancak aynı zamanda bir uçuş rezervasyonu yapmadan merakınızı gidermenin kullanışlı bir yolu da denebilir.

Google Haritalar artık 3D görüntüler sunuyor

Havadan görünümlere dünya çapındaki tüm kullanıcılar erişebilir. Varsa, Google Haritalar’da bir yer işareti bulmanız ve Fotoğraflar bölümünü ziyaret etmeniz yeterli olacak. Ayrıca bir çift daha geleneksel ama çok pratik yükseltme de mevcut. Google, Haritalar’ın bisiklet navigasyonunu, yoğun araç trafiği, merdivenler, dik yokuşlar ve yol türleri dahil olmak üzere daha ayrıntılı rota bilgileriyle yükseltiyor. Ayrıca rotaları karşılaştırmak için daha kolay bir zaman çizelgeniz de olacak. Bisiklet güncellemeleri, önümüzdeki haftalarda “yüzlerce” şehre ulaşacak.

Bunun da ötesinde, bir arkadaşınız belirli bir yere geldiğinde (veya ayrıldığında) size haber veren yeni konum paylaşım bildirimleri eklendi. Bildirimler yalnızca konumlarını paylaşmayı kabul etmiş kişiler için devreye girecek.

Ford elektrikli otomobiller uğruna işçilerinin dörtte birini işten çıkaracak