Oyun Dünyasından Bir Yıldız Daha Kaydı

Shredders Revenge

Son dönemlerde oyun dünyasından üzücü haberler geliyor. Bir şirket daha kepenkleri indirdi. Merge Games, 15 yıllık oyun yayıncılığının ardından kapanacağını duyurdu.

Dead Cells, Small and Survive the Wilds, Bramble: The Mountain King, TMNT: Shredder’s Revenge gibi oyunlardan tanıdığımız Merge Games kapanacağını açıkladı. Bununla birlikte Merge Games’in yayıncılığını yaptığı tüm oyunlar firmanın ana şirketi olan Maximum Entertainment’a devredildi. Oyunların yeni sürümleri Maximum tarafından yönetilecek.

Merge tarafından yapılan açıklama da şu şekilde: “Herkese merhaba. 15 yılın ardından Merge Games kapanıyor. Bu işe küçük bir çatı katında başlayarak zaman içinde 22 kişilik bir ekibe dönüştük. Yüzlerce bağımsız oyunu dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla buluşturduk. Tüm geliştiricilerden oyunculara kadar bağımsız oyunlara tutkuyla bağlı insanlar olmadan bunu başaramazdık. Merge’den birini görürseniz onun çok çalışmış bir insan olduğunu bilin. Uzun yıllar boyunca oyun oynadığınız ve bize destek olduğunuz için teşekkür ederiz.”

merge games

Firmanın neden kapandığı hakkında herhangi bir şey söylenmedi. Fakat finansal bazı sorunların yaşandığı ve bu yüzden de kapanma kararı aldığına dair söylentiler var.

Oyun sektöründe birçok stüdyo kapandı ve işten çıkarmalar yaşandı. Embracer haziran ayında Alone in the Dark ve birkaç oyun daha tanıdığımız Pieces Interactive’in fişini çekti. Embracer’a bağlı Volition stüdyosu da kapandı. Volition daha çok Saints Row ile tanınsa da, Red Faction serisini de geliştirmişti. Descent, FreeSpace gibi klasiklerin arkasında da bulunan stüdyo 1993’te kurulmuş, 30 yıllık bir isimdi. Red Faction ve Saints Row’un isim hakları Embracer’da bulunuyor. Bu iki serinin ne olacağı belli değil. Fakat farklı bir stüdyo tarafından yeni oyunlar geliştirilebilir.

Intel Monsters Reloaded 2024 Başladı!