Mercedes sürücüsüz araçlarda rakiplerini geride bıraktı

Mercedes sürücüsüz araç

Mercedes, sürücüsüz araçlar konusunda tüm rakiplerini geride bırakarak ABD’de sürücüsüz araçları Seviye 3 sürüş sertifikası alan ilk otomobil üreticisi oldu.

Kısa süre öncesine kadar sürücüsüz araçların birkaç yıl içinde trafikte yaygın olarak karşımıza çıkmaya başlayacağı düşünülüyordu. Ancak başta Tesla’nın araçları olmak üzere otopilot ile trafikte seyreden araçların karıştığı kazalar, bu sistemlerin istenilen noktaya gelmesinin ilk başta düşünüldüğü kadar yakın olmadığı fark edildi. Tesla’nın otopilot özelliğine karşı federal soruşturma devam ederken, sadece Tesla değil tüm otomobil şirketleri ve tabii tüm yetkili kurumlar bu araçlara karşı daha temkinli yaklaşmaya başladı.

İşte böyle bir dönemde, başta Tesla olmak üzere pek çok otomobil üreticisi bu alanda zor zamanlar geçirirken, Mercedes tüm rakiplerini geride bırakarak ABD’de sürücüsüz araçlarını trafiğe çıkarmak için Level 3 sertifika alan ilk şirket oldu.

mercedes surucusuz

“Şartlı otonom” olarak da bilinen Level 3 yani Seviye 3 sertifika, aracın tüm sürüşü otopiloto devretmesi izin veriyor. Ancak her ne kadar aracı otopilot kontol ediyor olsa da gerektiği anda kontrolü almak için bir şoförün de direksiyon başında bulunması gerekiyor. Sürücüsüz araçların tartışmaya açıldığı bu dönemde Mercedes’in böyle bir sertifikaya uygun görülmesi, Alman otomobil üreticisinin otonom araçları konusunda ciddi yol aldığını gösteriyor. Çünkü Seviye 3 sertifika verilen sürücüsüz araçlar, hiç şoföre ihtiyaç duymayan tam otonom araçlardan önceki son durak olarak görülüyor. Alman otomobil üreticisinin bu durağa rakiplerinden önce ulaşmış olması şirket için oldukça umut verici.

Coca Cola telefonu merak uyandırdı