Volvo’nun Sürücüsüz Araçları Fark Edilemeyecek

volvo otonom haber

Volvo, yaptığı açıklama ile yakın zamanda 100 araçla testlere başlayacağı Londra’da araçların sürücüz olduğunun fark edilmemesi için özel çalışmalar yapacak. Firmanın araçlarının fark edilmesini istememe nedeni ise oldukça ilginç.

Sağlam araçları ile ünlü araç üreticisi Volvo sadece güvenlik teknolojileri değil otonom sürüş teknolojileri konusunda da önemli çalışmalar yapıyor. Hali hazırda şerit takip sistemlerinden en iyisine sahip olan firmanın kendi kendine giden sürücüsüz araçları da kısıtlı bölgelerde kullanılmakta.

2018 yılından itibaren Londra‘da 100 araçlık bir filo ile testlere başlayacak olan üretici, testlerin tamamını günlük trafik içerisinde gerçekleştirecek. Ancak testler sırasında önemli bir endişe bulunuyor. O da diğer sürücülerin otonom olduğunu fark ettiği araçların sınırlarını zorlamak için trafikte sıkıştırması. Sıkıştırmanın ötesine gidebilen bu durum Google’ın hem Amerika’da hem de Avrupa’da yaptığı testlerde kazalar ile sonuçlanmıştı. Çoğunlukla ufak çaplı maddi kazaların yaşanmasına neden olan bu bilinçli davranışlar nedeniyle hem araç üreticileri hem de sigorta şirketleri harekete geçmeye karar verdi.

Volvo’da 100 araçlık SUV filosundaki araçların sürücüsüz olduğunu fark edilmemesi için özel bir çalışma yapacak. Yapılan çalışma ile diğer sürücülerin önlerindeki ya da yanlarındaki araçların sürücüsüz bir test aracı olduğunu anlaması engellemenmeye çalışılacak.

Firma bu çalışmasında ne kadar başarılı olur bilinmez ancak Amerikan otomobil üreticisi Tesla tamamen kendi kendine giden araçlarını dünyanın onlarca yerinde satışa sunmuşken Volvo’nun daha bu aşamada olması ilginç bir durum. Sadece Volvo değil Tesla dışındaki tüm araç üreticileri sürücüsüz araçlarını kullanıma sunmakta ağır davranıyor.

Zenfone 3 Türkiye için Geri Sayıma Başladı