Audi e-tron SUV üretim hattına girdi!

Audi e tron

Alman otomotiv devi Audi’nin ilk tam elektrikli SUV modeli Audi e-tron, şirketin Brüksel yakınlarındaki fabrikasında üretim hattına girdi. İşte detaylar.

Alman otomotiv devi Audi’nin ilk tam elektrikli SUV modeli olan Audi e-tron, 30 Ağustos tarihinde Brüksel’de yapılacak bir lansmanda ortaya çıkacaktı. Ancak lansman tarihi bilinmeyen bir nedenden dolayı ileri bir tarihe ertelendi. 17 Eylül’de San Francisco’da tanıtılacak olan Audi e-tron’un, Tesla Model X, Mercedes-Benz EQC SUV ve Jaguar I-Pace gibi rakipleri ile yüzleşmesine sayılı günler kaldı diyebiliriz.

Lansman birçok kez ertelenmiş olabilir ancak e-tron elektrikli SUV üretimi kesin olarak başladı. Alman otomotiv devinin Brüksel yakınlarındaki fabrikasında üretim hattına giren e-tron için şimdilik her şey yolunda görünüyor.

Audi e-tron oldukça modern bir fabrikada üretiliyor!

İlk tam elektrikli SUV modeli için kesenin ağzını açan Audi, Brüksel’deki fabrikasını baştan aşağı yeniledi. Son iki yılda gövde üretim hattı, boyahane ve montaj hattı dahil birçok bölümü yenilenen tesis üstelik tam bir çevre dostu. Tamamen çevreye zararsız olarak nitelendirilen tesiste tüm üretim süreçlerinin %95’ini yenilenebilir enerji ile yürütülüyor. Bu enerji ise fabrikanın çatısında yer alan 400 bin metrekarelik güneş panelinden elde ediliyor.

Mercedes-Benz EQC SUV için lansmandan önceki son teaser geldi!

Audi e-tron