Apple yonga ekibinin lideri Gerard Williams III firmadan ayrıldı!

Gerard Williams III

Apple’ın dünyanın ilk 64-Bit mobil işlemcisini geliştirmesinde büyük rol oynayan Gerard Williams III, bugün sürpriz bir şekilde firmadan ayrıldı. Peki, Apple A13 yonga setini kim geliştirecek?

Apple’ın iPhone 5 ile Apple A7 yonga setini tasarlayarak firmada isminden söz ettiren G. Williams III, iPhone 5s modeli ile dünyanın ilk 64-Bit mimarisine sahip mobil işlemcisini tasarlayan ekibin başında yer almıştı. Apple’ın yonga seti ekibinin lideri olan G. Williams III, Apple’ın hala performans testlerinde rekoru kırılamayan Apple A12 ve A12X yonga setinde rol üstlenmişti.

Gerard Williams III Apple’dan ayrıldı!

Bugün ise Apple cephesinde büyük bir deprem yaşandı. G. Williams III sürpriz bir şekilde görevinden ayrıldığını açıkladı. Mobil alana yapay zekayı getiren ilk isimlerden olan G. Williams III, bir önceki görevinde ARM bünyesinde Cortex-A8 ve Cortex-A15 çekirdeklerinin geliştirilmesini sağlamıştı.

Apple AirPods 2 parçalarına ayrıldı!

G. Williams‘ın yeni görevi henüz bilinmiyor. Ancak G. Williams‘ın, Apple’dan ayrılmadan önce iPhone 11 modeline güç verecek olan Apple A13 yonga setinde de görev yaptığı ve bu yonga setini hazır hale getirdiği söyleniyor. Bakalım Apple G. Williams III gibi önemli bir ismin yerine kimi getirecek?

Gerard Williams III