Mediatek yongaları popülaritesini arttırıyor

mediatek

Akıllı telefonlar için işlemci üreten iki önemli şirket arasındaki rekabet günden güne kızışırken, MediaTek’ten gelen son haberler bu şirketin elinin biraz daha güçlendiğini gösteriyor.

Mediatek yongaları popülaritesini arttırıyor. MediaTek 3-4 yıl öncesine kadar verimlilik ve performans sorunlarıyla boğuşan bir şirketti. Her ne kadar kağıt üzerinde Qualcomm’un rakibi olarak gösterilse de, ortaya koyduğu performans gerçek anlamda bir rekabetin varlığını kabul edebilmek için yeterli olmuyordu. Ancak ünlü çip üreticisinin kaderi, Dimensity 8000 ve Dimensity 9000 modellerinin piyasaya sürülmesiyle değişti.

MediaTek Yeni 5G Modemini Duyurdu! İşte karşınızda Helio M80

Orta segment akıllı telefonlar için geliştirilen Dimensity 8000 yonga seti de üst segment akıllı telefonlar için geliştirilen Dimensity 9000 yonga seti de hem performans hem de verimlilik anlamında göze çarpan herhangi bir önemli sorun ile anılmayınca, bu işlemcileri tercih eden akıllı telefon üreticilerinin sayısı da günden güne artmış oldu. Tabi bu gelişmeler MediaTek’e de para olarak döndü.

mediatek

Mediatek yongaları popülaritesini arttırıyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre MediaTek’in yalnızca Mayıs ayı geliri 1,75 milyar dolar olarak gerçekleşti ki bu önceki döneme göre %22’lik bir artış demek. Son 3 ayın ortalamasına baktığımız zamansa, aylık 1,68 milyar dolar civarında bir gelir söz konusu.

MediaTek, Dimensity 1200 ve 1100'ü tanıttı!

Öte yandan ilk 5 aylık performansta da önceki döneme göre %33’lük bir artış hızı yakalayan MediaTek’te görüldüğü üzere işler son derece iyi gidiyor. Tabi bu açıklamaların ardından şimdi gözler sektörün bir diğer devi olan Qualcomm’a çevrildi. Bakalım Amerikalı işlemci devinin gelirleri de rakibi kadar artış gösterebilmiş mi?

Yeni Xiaomi Watch, eSIM desteğinden yoksun olacak